söndag 5 oktober 2008

Fler poliser behövs - nu!

Polisen har en nyckelroll när det gäller att förebygga och bekämpa brott. De senaste tio åren har över 100 polisstationer lagts ner. I takt med detta har allt fler privata vaktbolag tagit över uppgifter som polisen borde ha hand om. Det är fel. Alla måste känna säkerhet och trygghet, oavsett var i landet man bor. Vi folkpartister kräver fler poliser – som gör rätt saker.
När polisen inte har nödvändiga resurser kan de inte synas ute i vardagen. När det saknas poliser så minskar vår tillit till samhällets förmåga att upprätthålla lag och ordning. Det är mycket allvarligt! Då ökar risken för korruption, kriminalitet och att medborgarna sluter sig samman i olika grupperingar för att ta lagen i egna händer. Folkpartiet säger nej till en sådan utveckling.
Det är dags att upprätta närpolisen. För att lyckas med sitt arbete behöver polisen god kännedom om närområdet. Jag vill att polisen ska finnas nära oss medborgare, så att du och jag kan känna trygghet var vi än bor.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Vi behöver inte fler poliser, vi behöver färre och skötsammare invandrare.

Anonym sa...

Man ska samtidigt komma ihåg att dessa "missförstådda små busfrön", kommer ifrån en kultur/familj/klan där omgivningen har en benhård koll på vad döttrarna och annat kvinnfolk gör.

Att detta apliknande beteende, att kasta sten, att tända eld, hota etc., fortfarande kan pågå, år efter år. Tyder på ingenting annat än att auktoriteterna i deras omgivning ger sitt tysta godkännande till det.

L.B

S R LARSON sa...

Jag undrar om Mikael Wendt har pratat med Legominster Borg om den har saken. Legoministern ar namligen mer intresserad av att forsvara inkomstforsakringarna - de som Wendt och andra socialdemokrater ar mycket ivriga forsvarare av - vilket leder till att staten prioriterar omfordelning av inkomster over forsvar av lag och ratt.

I landet med varldens hogsta skatter kan man inte fa bagge delarna med mindre an att man tar de sista kliven och bygger ett fullskaligt DDR.

Anonym sa...

Det är alldeles riktigt. Vi behöver inte fler poliser. Vi behöver ansvarstagande politiker, d.v.s. en helt ny sorts politiker - eller kanske snarare en gammal hederlig sort - en som inte är förgiftad av politisk korrekthet. Vi behöver inte mer av samma politik som vi har sett från alla dessa regeringar som kom och gick de senaste 30-40 åren. Vi behöver verkligen inte fler miljonprogramsinitiativ när inte ett enda har fungerat förut. Vi behöver inte fler Münchenöverenskommelser. Vi behöver inte fler Chamberlains. Vi behöver en Churchill.

S R LARSON sa...

Dessa standiga anspelningar pa att det ar invandringspolitiken som orsakar kriminaliteten i Sverige ar inte bara oinformerade, utan direkt farliga. Varldens storsta invandrarland, USA, har idag lagre brottslighet an Sverige. Varldens mest etniskt diversifierade stadsdel, Queens i New York, ar ett under av fridfullhet jamfort med Sodermalm i Stockholm.

Ni som vill skylla kriminaliteten pa invandringspolitiken kanske skulle ta en titt pa hur det sag ut i Malmfalten for ungefar ett sekel sedan. Rena rama rovarlivet, och allihop var nordbor.

Sveriges problem ligger i att den offentliga makten prioriterar inkomstomfordelning fore uppratthallande av lag och ordning.

Mikael Wendt sa...

S R Larsson, tack för din kommentar. Är mycket enlig med dig. Din anspelning i din första kommentar om att jag skulle vara socialdemokrat får du allt förklara. Det är jag inte.
Jag är poltikst aktiv sedan 2006 för att förändra vårt land till något bättre än vad det är och blivit de senaste 40 åren.
mvh
Mikael Wendt, liberal

S R LARSON sa...

Enkelt. Du stodjer Barack Obamas enorma valfardsstatsprogram, med 800 miljarder dollar i nya omfordelningsprogram av skandinaviskt socialdemokratiskt snitt. Vore du liberal skulle du motsatta dig den sortens politik. Det gor du inte, ergo ar du socialdemokrat.

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv

    Bloggtoppen.se