söndag 12 oktober 2008

Ge besked Reinfeldt

Ikväll är det debatt i TV mellan partiledarna. det ska bli mycket intressant att följa rent generellt, men också att se hur Reinfeldt tacklar sin roll som statsminister. Är han den självklara ledaren? Väljarna vill se mer av samarbete över parti- och blockgränserna - vad säger han om det? Två intressanta artiklar finns i dagens SvD och de läsrekommenderas. Även Göran Erikssons reflektion är också läsvärd.
Sahlin velar runt i alla hörn. I dagens DN är det enbart MP som gäller igen. Kritiken är hård inom de egna leden där en riktig maktkamp seglar upp. Pär Nuder gör allt för att få utrymme i sin nya sidoroll.
Sverigedemokraterna framstår allt tydligare som det missnöjesparti de är. Men var är politiken som ska förändra om de får ta setget in i riksdagen?

1 kommentar:

Kulturbäraren sa...

Började inte folkpartiet också som ett missnöjesparti? Var inte moderaterna ett missnöjesparti i förra valet? Vad är din poäng, liksom, mer än att du vill klanka ner på oss sverigedemokrater?

"Men var är politiken som ska förändra om de får ta setget in i riksdagen?"

Det får vi ju inte veta eftersom "Agenda" inte bjöd in sd igår kväll, trots att partiet i den senaste mätningen från Demoskop var femte största parti och några tiondels procentenheter från att vara tredje största parti samt trots Synovates mätning i Dagens Nyheter igår om att vi har lika stort stöd bland befolkningen att bäst lösa finanskrisen som v och mp. Finanskrisen var ju en viktig och står fråga i partiledardebatten igår kväll.

Dessutom har sd ju fått omkring fyra procent i alla opinionsinstitut: http://www.status.st

Jag tycker att det borde ligga i ditt liberala intresse, Mikael Wendt, att SVT bjuder in sd till debatter, särskilt valdebatter, så att partiet får ge sin syn på saker och ting. Annars kan vi ju "odla vårt martyrskap", som ni så fint kallar det... SVT-chefen Eva Hamilton har under ett seminarium i Almedalen i år sagt att sd inte ska bjudas in i alla fall:

http://allehanda.se/avdelning/harnosand/30308

"Sveriges Televisions chef har sagt att vi inte ska få vara med i debatter, det känns inte bra."

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv

    Bloggtoppen.se