tisdag 6 juli 2010

Medborgarskap

Folkpartiet vill att grundläggande kunskaper i svenska språket blir ett villkor för att bli
medborgare.
Vi vill också att alla nyanlända erbjuds en medborgarkurs med information om hur det svenska samhället fungerar och vilka rättigheter och skyldigheter man har.
Att bli medborgare i ett land är något fint och betydelsefullt som ger oss rätt att fullt ut delta i utvecklingen av Sverige.
Genom medborgarskapet ingår vi ett samhällskontrakt med varandra.

Vi står för varje människas rätt att styra sitt eget liv, välja sitt boende och ge sin familj en bättre framtid.
Den stora majoriteten av de två miljoner svenskar som har invandrat eller flytt hit, eller som är barn till invandrare och flyktingar, är en välfungerande och hårt arbetande del av Sveriges befolkning.
Såhär skriver Mathias Sundin och Anne-Marie Ekström i ämnet.

1 kommentar:

Staffan Gising sa...

jag föll i skratt efter läst din insändare av om att kraven på invandrare mm måste skärpas ! D som talat om vilka främligsfientliga människor vi är inom Sverigedemokraterna, när vi säger samma sak. Folkpartiet kommer med utspel som dessa när de ligger farligt nära 4% spärren. Då ska språkkrav ställas, medborgarkurser, man vill t om tala om vilka skyldigheter personerna har. Visst är allt detta toppen, som sverigedemokrat jublar jag över folkpartiets uppvaknande. Den enda skillnaden är att jag endast berömmer Mikael Wendt och skulle aldrig ens komma på tanken att kalla honom främlingsfientlig eller rasist. Eftersom jag vet skillnaden på att vara fientlig och att vara kritisk. Vi går lite längre, eftersom vi inte vill diskriminera svenskarna, genom t ex instegsjobb och liknande

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv