lördag 10 april 2010

Jobb till unga

Arbete - antalet arbetade timmar är grunden för vilken välfärd vi kan ha.

Arbetskompisar och uppdraget i sig är viktigt för varje persons självkänsla.

Vi måste se till att underlätta så att unga tjejer och killar kommer in på arbetsmarknaden.
Svenska Dagbladet gör denna presentation.

Seved Monke skriver såhär:

"Centerpartiet vill ha en flexiblare arbetsrätt, dvs ta bort turordningsreglerna så att unga lättare kan få jobb. De vill också sänka ingångslönerna för unga vilket skulle innebära att fler ungdomar fick in en fot på arbetsmarknaden. "

och fortsätter:

"Folkpartiet vill utveckla lärlingssystemet och satsa på spetsförmedlingar mot särskilda yrkesgrupper. Moderaterna vill göra det enklare att anställa unga genom halverad arbetsgivaravgift för unga under 26 år. KD vill också göra detta.

Uppriktigt sagt, vilken av blocken anser ni har de bästa lösningarna för att få fler ungdomar i arbete? Vill svenska folket ha fina ord och flum eller vill vi att fler arbetar och bidrar till sin egen försörjning?"4 kommentarer:

-DES- sa...

Borgeliga partier verkar gilla bemanningsföretag, jag vet inte vad du själv tycker om dem, men själv tycker jag att de är ett stort gissel. Jag har arbetat på Saab i närmare 24 år och de sista åren har där varit väldigt många bemanningsföretag så det råder ingen tvekan om att det finns ett behov av arbetskraft, däremot har jag inte hört talas om någon endaste person som fått en fast anställning på Saab. Bemanningsföretag är ett sätt att utnyttja människor, det är den nya tidens slaveri med otrygghet och urusla arbetsvilkor för det arbetsmarknaden 100 tillbaka i tiden.

Anonym sa...

That´s right mama. Bort med alla bemanningsföretag.

Mikael Wendt sa...

Bemanningsföretagen arbetar på fullt kommersiella grunder och skulle inte existera utan en fungerande marknad.
Det är SAAB:s ledning som tar beslut om hur de vill anställa och vill de gå genom bemanningsföretag så är det upp till dem.

Har flera vänner som arbetar genom bemannignsföretag och är väldigt nöjda, så det är väl med dem som andra företag - det finns bra och det finns dåliga.

Ha det gott!
Mikael Wendt

Anonym sa...

That´s right mama. Bort med alla bemanningsföretag.

Rösta på socialdemokraterna!

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv