måndag 22 september 2008

Vilket land lever vi i? Östros skräms, fy skäms!

Aldrig tidigare har det varit tydligare politisk skillnad mellan de båda blocken i Sverige. När man lyssnar på debatten i riksdagen slås man om och om igen av att de debatterande personerna lever i helt skilda världar.
Regeringens poltik fungerar. SCB:s statistik visar detta.
Vänsterpartierna fabulerar och skapar spöken som bygger på teoretiska värsta scenarion. Regeringens politik bygger på praktisk verklighet och handlingskraft som gör att vi nu är hyggligt rustade för att bemöta lågkonjunkturen med sikte på att gå starka ur densamma så snart som möjligt.

3 kommentarer:

S R LARSON sa...

"Aldrig tidigare har det varit tydligare politisk skillnad mellan de båda blocken i Sverige."

Ditt politiska minne ar uppenbarligen mycket kort. Hort talas om Olof Palme och Gosta Bohman?

Mikael Wendt sa...

S R Larsson: Jag minns det väl och har upplevt det själv. Så återigen tydligheten i skillnanden har inte varit så stor tidigare som den är nu. Inte på en enda punkt beskrev Borg eller Östrod gemensam uppfattning vare sig om hur det har varit, hur det är, hur det kommer att bli och /eller vad man bör göra för landets bästa.
Mikael W

S R LARSON sa...

mikkael,

Pa Palmes och Bohmans tid fanns det genuina ideologiska skiljelinjer. Lontagarfondsfragan var ett utmarkt exempel. Den handlade om kollektivisering av den privata industrin. Nagra sadana finns inte idag. Alliansen vill forvalta valfardsstaten, sosseriet bygga ut den marginellt.

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv