onsdag 11 mars 2009

Skövde säger inte upp lärare eller annan personal

Lågkonjunktur, kommunerna drabbas på sitt sätt också. Lyckligtvis har vi ordning på finanserna i Skövde. Alliansen här har agerat handfast och snabbt, våra tjänstemän gör ett bra jobb och effekterna av minskade skatteintäkter ska minimeras. Vi gör allt för att behålla vår personal och fortsätta med en bra verksamhet på alla områden.

Men vi måste få använda våra överskott i dessa lägen. Balanskravet på årsbasis påverkar kommunernas möjlighet att söta sin ekonomi negativt och måste ändras till att gälla över en eller kanske två mandatperioder.

Lärarnas riksförbund larmar om att läget är mycket värre i många kommuner i vårt land.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du menar att Skövde kommun har en god ekonomi och satsar på kärnverksamheterna. Ändå ska det sparas ordentligt både på förskolor och skolor under 2009 och ännu mer 2010, det ryktas också om varsel till hösten. Jag får det inte att gå ihop. Skövdes politiker vill ha en förskola och skola i nationell toppklass. Hur ska det gå till när inte förutsättningarna och medlen finns? Skulle gärna vilja ta del av dina tankar kring detta.

Mikael Wendt sa...

Rykten ska man inte tro på. vre sig man är politiker, skolpersonal, förälder eller intresserad av politik rent allmänt.
God ekonomi är att ha ordning på de pengar man har. Förutsättningarna finns i duktig personal och det är därför vi ska göra allt för att inte säga upp någon personal inom skola, vård och omsorg.

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv

    Bloggtoppen.se