tisdag 1 september 2009

Svineri ska bestraffas

Lagar måste tillämpas, våld mot tjänsteman, nedskräpning på allmän plats, ofredande, störande uppträdande, anlagd brand, oansvarighet och många andra svinerier är redan reglerat i lag. Dessa lagar måste tillämpas, vi behöver inte fler lagar!

Men vi behöver ändra processerna inom rättsväsendet, undersökningskraven och utredandet i dessa öppenbara - men svårbevisade fall - ska minskas. För att få ner dessa brott bör vi titta på hur man gjort i andra länder.

Snabb behandling, lägre straff som inte går att överklaga och samtidigt lägre beviskrav är en väg att gå för att få stopp på detta förfall. Det finns säkert andra också, men först och främst inte fler lagar - tillämpa de vi har!

OCH agera nu för ett absolut stopp.
Anna Odells agerande har säkert kostat oss skattebetalare massor av pengar som hade behövts för att ta emot 10 ensamkommande flyktingbarn - minst! För detta får hon några ynka dagsböter! Skandal!

3 kommentarer:

Andreas Andersson sa...

Om samhället hade avhållit sig från att driva fallet Anna Odell till åtal så skulle alla dessa miljoner verkligen kunnat användas till bättre ändamål! Åtalet mot Anna Odell är bara löjligt och har sitt ursprung i en förorättad psykiatri. Det viktiga är att redan nu stävja denna form av "rättvisa", då det i förlängningen kan leda till farliga inskränkningar i den personliga yttrandefriheten.

Nathaniel sa...

Jag håller helt och hållet med (hur ofta säger jag det på den här bloggen? :D) om Odell, och att det hela har blivit oerhört fjantigt och onödigt. Dock tycker det är rätt att hon blir straffad för att ha utnyttjat vårdresurser i onödan. "Konst" är inget frikort för att göra som man vill, som medborgare får man ändå ta konsekvenserna av det.

Däremot är jag hemskt tveksam till följande: "Snabb behandling, lägre straff som inte går att överklaga och samtidigt lägre beviskrav är en väg att gå för att få stopp på detta förfall."

Menar du att vi ska stärka rättstaten genom att mer och mer avfärda rättstaten? Vi ska inte mäta vårt samhälles framgång efter hur många vi sätter i fängelse eller straffar, utan hur få som blir oskyldigt frihetsberövade eller straffade. DÄR ligger det verkliga värdet. Jag är också upprörd över att alldeles för många kommer undan med brott, men det motverkar vi genom att sätta in fler resurser, samt att försöka motverka sjukdomen, INTE symptomet.

USA har "three strikes" och hårdare lagar, och de har fler personer i fängelse. Är de ett bättre land för det?

Satsa på att rehabilitera kriminella, och att skapa starkare närvaro i områden där unga börjar vandalisera vid tidig ålder. Om de känner poliserna, och känner sig trygga, så har de inget behov av att agera ut. Att straffa dem kommer inte göra något annat än förvärra situationen.

Pontus sa...

Avskaffa straffrihetsåldern och kriminalisera dålig uppfostran. Det finns t ex ingen anledning att låta slapphänta föräldrar låta sina barn och ungdomar springa vind för våg på natten.

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv