tisdag 1 september 2009

Kryssa en FiSK i kyrkovalet

Den 20 september är det kyrkoval. Alla som är 16 å r och tillhör Svenska kyrkan har rösträtt. Använd den - gå och rösta! Välj någon som delar dina värderingar. Då blir kyrkan mer som du vill ha den.

1 kommentar:

Andreas Holmberg sa...

FiSK missbrukar folkpartiets blåklint och goda namn i ett val inom ett fritt (?) trossamfund. Säga vad man vill om Lars Leijonborg: han tyckte säkert att det var bra om många folkpartister engagerade sej i Missionskyrkan, men aldrig att han lånade ut partiets namn och symbol till personer som ville utses till ombud på Missionskyrkans årskonferenser. Det var nog inte så många missionare som ville väljas dit i egenskap av folkpartister. Lars och missionarna kan skilja på stat och kyrka. Det kan inte Karin och Mikael (och inte Jan Björklund heller, se Kyrkans Tidning 31/32, där han inte lyckas klargöra den eventuella skillnaden mellan Folkpartiet och FiSK). I våra kyrkor och andra ideella organisationer kandiderar anständiga människor inte i egenskap av folkpartister. Folkpartismen är inte relevant där. Man behöver ju t.ex. inte vara teologiskt liberal för att man är liberal i politiskt avseende. (Eller teologiskt konservativ för att man är politiskt konservativ).

Lägg ner FiSK! Och - i detta val - rösta inte på FiSK eller något annat icke partipolitiskt obundet alternativ. (Öppen kyrka, Posk och Frimodig kyrka är de enda anständiga alternativen på riksnivå). Särskilt inte om du är liberal!

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv