lördag 8 mars 2008

Allt fler ser fler filmer - är det ett fiasko?

Nya tjänster kommer med ny teknik. Det tar tid att hitta rätt modell och att nå ut med information - även idag. Den första bilen var ingen större succé. Förbättringar görs hela tiden. Att påstå att hyrfilm via nätet är ett fiasko känns mycket märkligt. Troligare är att tjänsterna behöver utvecklas på flera sätt för att bli ett bra alternativ som gillas av konsumenterna.
LÄs mer http://sydsvenskan.se/nojen/article307090.ece
Få betalar för film på nätet

1 kommentar:

Anonym sa...

Från ComputerSwedens framsida nr 24 (3/3 2008):
"Vikande intäkter från dvd i kombination med att det tar allt kortare tid att ladda ned film från internet pressar filmbranschen allt hårdare. Till råga på allt blir piratsajterna för film allt mer användarvänliga. [ComputerSweden] har bett webbexperter att titta på en rysk piratsajt och omdömet är solklart: de ryska filmpiraterna bygger bättre sajter än filmbranschen. Nu hoppas filmbolagen att det nya formatet blu-ray ska öka försäljningen och att myndigheterna lyckas stoppa piratsajterna."

Tittar man runt lite på olika sajter (och ev kollar vad som sägs i bloggar och forum) så kan man nog sammanfatta det med (om piratsidan):
Utbudet är större. Tillgängligheten är bättre. Ofta omärkbara skillnader i kvalitet. Priset är oslagbart.

Det verkar finnas få artiklar i media som säger att man lyckats med någon nätsatsning. I förhållande till piratsidans satsningar finns det inga andra ord än misslyckande, katastrof, pinsamt och "fel ute".

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv