tisdag 24 mars 2009

Flyktingmottagningen i Skövde fortsätter

Sverigedemokraterna motionerade om kraftigt minskat flyktingmottagande i Skövde kommun. Något som ett enhälligt fullmäktige avslog, med reservation från våra två SD:are.


Här är mina anförande under debatten:

Sverigedemokraterna föreslår i en motion att Skövde ska minska flyktingmottagningen – från 120 till 12 personer. 108 personer ska få nej i dörren och 12 ska få komma in!
Ni skriver att vårt mottagande av flyktingar kan orsaka problem i vårt samhälle.
Ni påstår att flyktingarna är en orsak till att majoriteten av Sveriges stora och medelstora städer är osäkra att bo i.
Den absoluta majoriteten av Sveriges städer är, liksom Skövde, mycket trygga att leva i.

Jag säger samma sak till er Sverigedemokrater som jag tidigare har sagt från den här talarstolen: nyans, balans och saklighet – det är tre bra ledord att hålla sig till när vi debatterar.

Påståenden som att allt skulle bli bättre om Sveriges invånarantal minskade och att alla som levde här tänkte, agerade och såg likadana ut vittnar om stora brister i kunskaperna om hur det verkligen förhåller sig.

Jag säger: Bevare oss från politiker som för fram gissningar och rykten som sanningar och jag känner ingen som vill leva i ett sådant samhälle som Sverigedemokraterna eftersträvar!

Jag säger: Det ni föreslår i er motion är ledsamt och beklagligt i sig – och det är smärtsamt att det händer här i Sverige. Ett land som består av de människor som lever här, ett land som vi älskar och som genom årtionden fått ett internationellt erkännande just för hur vi bemöter enskilda människor som hamnat i dramatiska livskriser.

För det är vad flyktingmottagning handlar om. Att hjälpa människor i kris.

Att som Sverigedemokraterna föreslår dels vägra att ta emot flyktingar och dessutom skylla problemen på dem hjälper inte en enda människa och vittnar om att er politik utgår från en människosyn som är långt ifrån den som flertalet delar i dagens kunskapssamhälle.

Vi vet av historien vad sådana utpekande av enskilda grupper som ni står för kan leda till.
Jag säger: Bevara oss från det, utsätt oss inte ens för den risken.

Socialnämnden i Skövde förtydligar i sitt yttrande hur det verkligen förhåller sig med ekonomin.
Med en förkrossande tydlighet slår deras redovisning hål på Sverigedemokraternas bluff om att flyktingarna skulle ha en negativ påverkan på vår gemensamma ekonomi.

Sanningen är att flyktingarna bidrar, precis som alla andra grupper i vårt samhälle, positivt till den gemensamma ekonomin.

I Skövde visar kommunens egen statistik att dessa människor, varav många bär på upplevelser som vi inte ens kan eller vill förställa oss, av dessa personer är så många som 7 – 8 personer utav tio självförsörjande efter introduktionen.
En introduktion som kommunen får fullständig ekonomisk täckning för, vilket innebär att Skövdes ekonomi totalt sett får ett rejält överskott genom skatter och konsumtion som våra nya invånare bidrar med – nu och för alla år framöver.

1 kommentar:

Roger Svensson sa...

Att flyktingmottagande är en samhällsekonomisk vinst är ju en ren lögn, alla forskning som gjorts på området visar tvärtom att det är en belastning: Länk

Om man nu på något sätt hävdar att avsikten är ”Att hjälpa människor i kris” så rör det sig om ett rent omoraliskt resursslöseri eftersom de resurser som läggs ner på att hjälpa en människa här istället kunnat användas för att rädda livet på 100-tals på hemmaplan: Länk

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv

    Bloggtoppen.se