fredag 12 september 2008

Akut polisförstärkning behövs

Det är fruktansvärt illa nu.
Av alla poliser i Stockholms län arbetar 32 procent i yttre synlig tjänst. Lägg till sex procent som jobbar med spaningsverksamhet. Resten – mer än 60 procent – jobbar med ”annat”. – Vi kan konstatera att alltför många poliser jobbar med ickepolisiära arbetsuppgifter som istället borde utföras av civilanställd personal med rätt kompetens. Då får man ut fler synliga poliser på gator och torg, säger Ingemar Sveningsson, fackboss inom ST.
Stämmer detta även för övriga landet, vilket det finns skäl att anta, är vi på väg mot något mycket farligt som det blivit hög tid att reagera mot. Jag hävdar att det är dags att renodla arbetsuppgifterna för polisen och öka antalet civilanställda för administrativa tjänster.
När det saknas poliser minskar tilliten till samhällets förmåga att upprätthålla lag och ordning. Och då ökar risken för korruption, kriminalitet och medborgargarden som tar lagen i egna händer.
Det är dags att återupprätta närpolisen; för att lyckas med sitt arbete behöver polisen god kännedom om de områden man verkar i. Jag vill att polisen ska finnas nära oss medborgare, så att du och jag kan känna trygghet var vi än bor.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hejsan
Jag håller på att göra en blogg om grov misshandel av kvinnor i allmänhet, och om misshandeln i Södertälje i synnerhet.
Jag vill få igång en diskussion om vår nuvarande lagstiftning för den här sortens brott och har lagt in en poll där man kan rösta på olika typer av straff man själv skulle vilja se.
Syftet är att försöka få fram en bild av hur allmänheten skulle vilja att den här typen av extremvåld mot kvinnor bestraffas, om nuvarande straffskala är tillräcklig, behöver den skärpas eller bör vi ta in helt nya former av straff? Jag hoppas att fler vill hjälpa till med bloggen, jag anser att detta är en så pass viktig fråga att jag inte ska göra detta arbetet själv, dessutom är jag helt nybörjare på bloggning och behöver hjälp.

Just nu är bloggen under uppbyggnad, Södertäljefallet är upplagt samt en första pollversion. Jag vill nu få feedback på det jag skrivit och på pollen innan jag börjar sprida bloggen mer aktivt. Man kan rösta om man vill, om jag genom feedback ser att pollen behöver göras om så kommer jag, om det går, att föra över rösterna från den gamla till den nya.
Här är bloggen http://20killarmotentjej.wordpress.com/
Mvh
Shimmeringblade

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv