lördag 8 augusti 2009

EU och utvecklingen i Iran

Jag är positiv till EU, jag tror på att förändra genom att medverka istället för att stå vid sidan. Men jag tycker illa om mesighet och att tiga när man behöver tala.


För mig är det obegripligt att inte EU gör tydligare uttalande mot den Iranska regimen. Vem tror vi att vi ger stöd åt genom denna flathet? Det som pågår nu måste upphöra!
9 kommentarer:

yseeker23 sa...

Har tanken aldrig slagit er att det kan ha varit väst som satte igång oroligheterna i iran med en false flag operation?

Gudarna skall veta att det inte är förta gången väst använder inofficiella kanaler för at påverka politik och därmed maktbalansen i världen.

Personligen tycker jag att vi omedelbart borde bomba det enda land som använt kärnvapen mot civila i krig, ta över dem och se till att de ALDRIG får chansen att utveckla vapen igen.

Anonym sa...

Re: yseeker23.
¨Har tanken aldrig slagit.....? ¨.
Svar nej!! Ditt inlägg är ett av de mera okunniga, idiotiska, världsfrånvarande d:o jag läst på ett tag.
Tom Hitler skulle tagit dig till sitt hjärta. Undra på att nazism och kommunism ligger tillräckligt nära varandra för att ha anledning att slåss om ¨överhögheten ¨! Grattis grabben !!
I u vh, BengtM.

Anonym sa...

EU är inställsamma mot Iran för att man vill så gärna få FÖRHANDLA om kärnteknologi. Ja kanske att man rentav kan få exportera sådan samtidigt som man lägger ner sina egna kärnkraftverk.
Åck sedan är det ju välkänt att vid dessa förhandligar så bjuder det generösa värdfolket på ytterst mumsiga s.k MUHAMMEDS ROSOR som ingen vill bli blåst på ;-)

Anonym sa...

Viste innan avslöjandet om hyckleri i väst.
Vi vet att väst har ljugit hela tiden om demokratin. Verken vill väst demokratisering i väst eller i andra delar av världen. Väst kan nå sina politiska och ekonomiska mål där finns diktaturer.
Väst hatar Iran därför att där väljer folk sina modiga ledare.
Detta är skamligt och kommer att skrivas i historien!

Kiarash Effatian sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Kiarash Effatian sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Kiarash Effatian sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Kiarash Effatian sa...

Anonym den 8 augusti 2009 21:14,

Jag tror du vet väldigt lite om Iran och Mellanösterns historia. Det vore ganska dumt om Iran skulle lita på västvärlden snarare tvärtom.

Misstänksamheten mot väst är ingen iransk vidskeplighet utan välgrundad, bekräftad och dokumenterad. Brottet mot Iranska folket är omfattande. Storbritannien och USA genomförde en statskupp (operation Ajax) i Iran och ersatte demokratiska folkvalde premiärministern (Mohammad Mossadegh) och installerade diktator, Shahen av Iran. Under Shahens tid den väststödda hemliga polisen (Savak) torterade, avrättade och satte iranska samhället i skräck i närmare 30 år tills iranska revolutionen med fundamentalism som enda utväg satte stopp på detta.

Beskvikelse var stor i väst över förlusten av deras västvänliga vän, diktatorn över Iranska folket. Detta ledde till att väst motiverade och stödde Saddam Hussein att föra krig mot iranska folket. Detta krig pågick i åtta år och en million iranier miste livet. Saddam Hussein kunde tillhandahålla massförstörelsevapen från väst som han använde mer än gärna mot Iran samtidigt som västmanipulerade FN dröjde åratal innan den erkände detta och fördömde Iraq med en motvilja.

Allt detta som har skrivits här är väldokumenterade historiska fakta som du kan slå upp.

Väststödda kriget mot Iran genom Iraq och dess massförstörelsevapen blev en tyst skandal i väst och ingen vinst för Saddam. Efter kriget mot Iran återstår politisk mobbning på internationell nivå som associering av kärnenergi med kärnvapen trots ickespridningsavtalet etc och ena anklagelse efter den andra.

I Irans samtida historia finns inte en gnutta av goodwill från väst mot Iranska folket, snarare endast illvilja.

Det hade varit mycket passande för Carl Bildt att ta initiativet att uppmuntra EU-länderna att utbilda ambassadpersonalen bättre att de inte blandar sig i politiska frågor i länder som Iran när lönecheckens avsändare är främmande supermakter med gedigna meriter i politiska kompletter i regionen och i Irans historia.

Jag som skriver detta fördömer Iran som en diktatorisk stat och önskar demokrati, frihet, tolerans och jämlikhet i Iran dock utan västerländska supermakters inblandning med förödmjukande metoder.

Det är tydligt att EU:s övermod växer is samma takt som EU som supermakt, och Sverige som EU:s ordförandeland och Carl Bildt som talesman, hans varning mot Iran visar den tydliga växande arrogansen mot andra stater. Det hade varit lämpligare för Carl Bildt att inte använda sig av George Bush-retoriken och hellre tar till finess med respekt gentemot andra länder som Iran.

Iran har fått nog med den dolda politiska rasismen inom EU gentemot oliktänkande länder och deras internationella diskrimenerings- och mobbningsmetoder.

yseeker23 sa...

anonym ..

"Svar nej!! Ditt inlägg är ett av de mera okunniga, idiotiska, världsfrånvarande d:o jag läst på ett tag."

Då har du inte läst môcket .. ;)

"Tom Hitler skulle tagit dig till sitt hjärta."

Jag är för svårmanipulerad. I am usually the manipulator. :)
Nazisterna har försökt få mig som "medlem", jag ratade hela deras livsåskådning.. beacause it sucked.
Hur nära har du själv utrett nazismen?

"Undra på att nazism och kommunism ligger tillräckligt nära varandra"

De är bara två sidor av samma x-axel i en x, och y-skala där y-skalan mäter rätt och x-skalan graden av hyckleri i en ickelinjär tidslinje.

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv