söndag 15 juni 2008

SD gör mig orolig för mina barn och barnbarn

Göteborgs-Posten, Skånska Dagbladet och Svenska Dagbladet publicerar idag Sifos senaste väljarbarometer. Enligt denna mätning tar sig Sverigedemokraterna in riksdagen om det är val idag. Jag hoppas verkligen att det aldrig händer.
Så här fördelar sig väljarsympatierna enligt Sifo i procent, förändring sedan maj inom parentes: v 5,4 (+ 0,3), s 41,6 (- 2,0), mp 6,6 (+ 1,0), c 5,5 (- 1,0), fp 7,7 (+ 0,7), m 22,6 (+ 0,5), kd 4,4 (- 1,2), SD 4,2 (+ 0,8) och övriga 2,1 (+ 0.8).
Så här klokt beskrivs ett viktigt perspektiv avseende demokrati i Uppsala Nya Tidning på våren 1999. "Den slentrianmässiga förställningen att majoriteten alltid har rätt eller att folket alltid skall bestämma utgår, ur ett liberalt perspektiv, från en farlig blindhet för maktens problem."
Demokratin ger ett bättre skydd än andra system för den enskildes frihet. Jag försvarar därför varje individs rätt att yttra sina åsikter.
Det som gör mig rädd är varje form av protektionism. Den som tror att trygghet och tillväxt är möjlig genom att sätta upp begränsningar för vilka som ska få leva fritt i olika länder saknar grundläggande insikt i ekonomiska, sociala och fredsbevarande erfarenheter och forskningsresultat.
Protektionism leder på sikt alltid till utarmning av det egna folket. Därför är jag djupt ororad över SD:s framfart och uttalade satsning på att "lura med sig" Sveriges pensionärer genom att utfästa helt orimliga ekonomiska fördelar för denna grupp.
Alla röstberättigade i Sverige har ett stort ansvar att vid varje val ta vara på sin möjlighet att röst. Det är också det säkraste sättet att garantera att SD inte kommer in i riksdagen. Släpp inte in dem som vill förstöra det land vi lever i, jag är säker på att ingen vill detta innerst inne.

I Folkpartiets Sverige möts alla människor med respekt. Lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter gäller för alla. Regler och lagar ska följas.
Det spelar ingen roll om du är ung eller gammal, infödd eller inflyttad, kvinna eller man. Det finns alltid plats för dig.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Även talibaner?

Anonym sa...

Hade jag varit du hade jag varit mer orolig över mina barn på grund av invandrarna. Invandrare är överrepresenterade när det gäller brottslighet så import av brottslighet är nog ett större hot mot dina barn än Sd.
Du bör nog mets vara orolig för din pension. Det är inte gratis att importera folk.

Joacim sa...

Jag håller helt med Dig i denna åsikt Mikael. Man undrar ibland varf vårt land är på väg när man ser vad vissa av oss har för månniskosyn!
Det samhälle SD förespråkar tror jag det är få som egentligen vill ha, vad vi övriga behöver tänka på är att fortsätta kampen mot utanförskap och på så sätt säkra att inte rasistiska åsikter får fäste i vår demokrati!

Landet som gud glömde sa...

Skicka ut det negerslödder som förstört vårt vackra land och ställ det perversa politikerslödder som låtit detta hända inför rätta.

Anonym sa...

Du har ju ovetandes skrivit orsaken till SD:s framgångar: -"Släpp inte in dem som vill förstöra det land vi lever i".

Svenska folket är trötta på "kränkta" muslimer och deras saudisponsrade moskéé-projekt. Trötta på gruppvåldtäkter. Trötta på att vår blåljuspersonal blir hotade och trakasserade. Trötta på det i system satta bidragsfuskandet med påstådda skilsmässor. Trötta på terrorsponsrande förskolor med allmäna medel. m.m m.m.

Är det något man ska vara orolig för, så är det verklighetsfrämmande värlssamveten till blåögda PK-politiker.

Anonym sa...

Som någon annan sa, det är inte SD som är hotet mot Sverige.

Inse att gemene man nu börjar få upp ögonen för hur länge och hur mycket de sittande regeringarna, tillsammans sedan 80-talet, degenererat Sverige i stort sett alla politiska avseenden.

4,2% ser jag som någonting i underkant med tanke på hur många man själv kommer i kontakt med, från alla samhällsskikt, som inte räds att rösta på SD och som äntligen genomskådar etablerade politikers smutskastning.

Dubbla värdet, 8,4% - ingen omöjlighet.

Alliansen kommer se sig tvingade att samarbeta med SD på samma sätt som Venstre i Danmark fått göra med DFP. Annars går stafettpinnen över till de röd-gröna. Och vilken skillnad skulle det bli? Troligtvis ingen eftersom ni har (in)fört samma osäkra politik när ni sett vad köttgrytorna i huvudstaden har att erbjuda.

/Jurist som röstar SD 2009/2010

Anonym sa...

Mikael, ni riksdagspolitiker har ljugit tillräckligt länge för väljarna om invandringens beskaffanhet, kostnader samt övriga negativa konsekvenser (varför tror du t ex att gatuvåldet har ökat med 30% på 3 år!).

Nu är det dags att skörda för dig och dina gelikar.

Anonym sa...

Jag är också orolig för mina barn och framtida barnbarn.Fast för de sju riksdagspartierna som importerar upp emot 100000 migranter om året, de flesta med den kvinnofientliga religonen islam som sin ledstjärna. Jag vill inte att mina avkommor skall tvingas bära burka sisådär 2060.

Mikael Wendt sa...

Vad Hitler gjorde i Tyskland var att rikta all frustration över det egna landets politiska misslyckanden mot oskyldiga grupper av människor. Det genomsyrar tyvärr flera av de kommentarer som lämnats på mitt blogginlägg.
Rimligen bör fler ifrågasätta vad socialdemokraterna gjort med Sverige under närmare 40 års ledarskap.
Vår nuvarande regering är på god väg att återställa rättsväsendet, men det tar tid.
Som jag skriver i mitt inlägg är alla välkomna hit OCH Lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter ska gälla för alla.
Regler och lagar ska följas.

Där ligger problemet som jag ser det. Det är varken skåningar, västgötar, libaneser, kristna, muslimer. Vanliga tredje eller fjärdegenerationsinvandrare som jag och många svenskar är inte heller något problem. Var och ens moral och respekt för våra medmänniiskor är det verkliga problemet.

En röst på Sverigedemokraterna sänker Sveriges utvecklingsmöjligheter och utarmar ekonomin på några få år.

Protektionism är det som fungerar sämst om man vill de sina väl.

Anonym sa...

Japan fungerar strålande, de har alltid fört en ultrarestrektiv invandrarpolitik. De behöver inte heller oroa sig för att det japanska folket och kulturen ska vara utblandat och utarmat om 50 år. Att du är rädd för att ekonomin ska utarmas men inte nordbornas blod eller kultur tycker jag säger ganska mycket om dig.

Anonym sa...

Oj vad utarmat Finland är. Nej visst nej de toppar ju många listor trots sin homogena befolkning. Herr Wendt: Era teorier håller inte. Det är rent trams att jämföra invandringskritik med Hitler. Sverigedemokraterna har inget att göra med protektionism utan vill bara se en mer restriktiv invandring.

/Dexter

Anonym sa...

Du gör det igen Mikael: -"Var och ens moral och respekt för våra medmänniiskor är det verkliga problemet."

Var i ligger respekten för dom SVENSKA normerna, lagarna och traditionerna. När man som invandrare - ofta muslim - fullständigt kan skita i dom, och som lök på laxen genom en DO:anmälan kan få redigt betalt för det genom att "känna sig kränkt/diskriminerad"?

Var i ligger respekten för det svenska samhället och dess auktoritet, när man hotar, skjuter raketer, eller kastar sten på all blåljus personal?

Var i ligger respekten för det svenska samhället, när man utövar dom nya kulturyttringarna: gruppvåldtäkter, skolbränning, hedersvåld, religiöst förtryck?

Var i ligger rspekten mot dom svenska skattebetalarna från politiskt håll, när man VÄGRAR att SE, HÖRA, TALA, om dom problem som man de facto har skapat i samhället genom en fullständigt ansvarslös invandingspolitik, och som bara eskalerar i samhället?

I dag senat kan man läsa om att gatuvåldet har ökat med 30%!!

Det är i själva verket individer/politiker av din kaliber Mikael som har skapat SD.

Grattis...

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv

    Bloggtoppen.se