söndag 15 juni 2008

Försvara Sverige - avslöja Sverigedemokraterna

Vad Hitler gjorde i Tyskland var att rikta all frustration över det egna landets politiska misslyckanden mot oskyldiga grupper av människor. Det genomsyrar tyvärr flera av de kommentarer som lämnats på mitt blogginlägg.

Rimligen bör fler ifrågasätta vad socialdemokraterna gjort med Sverige under närmare 40 års ledarskap.

Vår nuvarande regering är på god väg att återställa rättsväsendet, men det tar tid. Som jag skriver i mitt första blogginlägg idag är alla välkomna hit OCH lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter ska gälla för alla. Regler och lagar ska följas.

Där ligger problemet som jag ser det. Problemet är varken skåningar, västgötar, libaneser, kristna eller muslimer. Vanliga tredje- eller fjärdegenerationens invandrare som jag och många svenskar är inte heller något problem.

Var och ens moral och respekt för våra medmänniskor är det verkliga problemet.

En röst på Sverigedemokraterna sänker Sveriges utvecklingsmöjligheter och utarmar ekonomin på några få år.

Protektionism är det som fungerar sämst om man vill de sina väl.

20 kommentarer:

Anonym sa...

Även om jag inte har något emot invandrare så tror jag inte på våran immigrationspolitik. Det är helt enkelt dumt att ta in mer folk än vad det finns jobb och bostäder.
Dessutom är troligtvis det bästa sättet att komma in i ett nytt samhälle att ha ett arbete.

Sedan så tror jag på en till sak som är lite mer kontroversiell att det faktiskt spelar roll varifrån våran invandring kommer. Låt mig visa detta med ett exempel:
I Sverige väljer man att rekrytera Tyska läkare i större utsträckning en Polska. Varför? De Polska är trots allt mycket billigare, svaret ligger i att de tyska ligger närmare våran kultur och stannar längre och blir på så sätt en mer lyckad rekrytering.
Att det då inte skulle spela någon roll varifrån invandrarna kommer är löjligt. Ju längre ifrån ett lands kultur man kommer desto svårare är det att anpassa sig till det nya landet. Då kan man ifrågasätta våran ambition att främst ta in folk från Afrika och Mellanöstern.

Man kan även ifrågasätta detta om man ämnar att vara human. Hur generöst är det att ta emot några få och satsa jätte mycket resurser på dem samtidigt som man sattsar jätte lite på de som är kvar?

Jag blir mer pigg och pigg på att lägga en röst på SD även om det innan kändes som att det var en omöjlighet.

Tycker du att jag har fel så kom gärna med argument. Jag försöker alltid att finna hål i min argumentation, har jag fel så är jag den första att acceptera det.

Vänliga hälsningar
Magnus

Anonym sa...

Mhm, och samma tongångar gick det i Danmark innan Dansk Folkeparti tog plats. Sedan visade motsatsen sitt vackra anlete och alla DFP-motståndare fick stå där med skammen.

Sedan Venstre+DFP stramade upp invandringspolitiken samt ställde krav på invandrarna har Danmark rusat förbi Sverige i alla välståndstabeller. Ekonomiska som socioekonomiska.

Givetvis höll man sig som stolt allierad till USA och kammade in fina storkontrakt framför näsan på vårt land också.

Det är lögn och förbannad lögn att Sverige skulle bli fattigare.

Anonym sa...

För det andra, tänk på att många av de som varit tonåringar under 2000-talet är det som får rätt att rösta 2010. De har inte för inte kallats "den berikade generationen" eftersom de är de som upplevt på skol- och fritidsnivå resultatet av en allt för slapp och valhänt behandling av ungdomar som kommer hit eller som växer upp i problemområden. 1/3 av unga tjejer i Stockholm hyser rädsla för att bli våldtagna. När jag växte upp var våldtäkt ett synnerligen ovanligt begrepp och det fåtal som lagfördes betraktades som sjuka. Idag är våldtäkt en mer kulturell betingelse bland ungdomsgäng med utländska killar. Ordet gruppvåldtäkt var inte ens uppfunnet när jag var yngre.

Detta är inte SD:s fel utan den förda politiken. Ni har haft så många år på er att strama till lite i kanterna men gjort föga.

Hade man bara satt hårt mot hårt från början hade ni inte haft SD att förfasas över.

Så man får väl tacka eran förda politik istället för att SD vinner mark.

Tack!

Joacim sa...

Erik, att ställa krav på invandrare är inte samma sak som att utestänga dem från landet, eller "kasta" ut dem som finns här. Även svenska FP vill ställa krav, glöm inte vilka det var som la fram krav på språktest m.m. Dock är det så att ett land blir fattigare kulturellt utan influenser från människor med annan bakgrund. Att ställa krav är att bry sig, det Sverige behöver arbeta mer med är att minska utförskapet, med SD i vågmästarroll kan det komma att bli mycket svårt eftersom deras syn på människor från andra kulturer skiljer sig markant från övriga partiers. När det pratas om Sveriges ekonomi är det lätt att glömma att utan arbetskraftsinvandring på 50 & 60-talet hade vi inte klarat att bygga upp den struktur i samhället som vi gjort.

Anonym sa...

Jag har inte glömt valfläsket språktestet och vilket svek det sedermera blev när man återtog det förslaget. Man återtog det är det blåsta iskalla vindar från vänster om vilket fascistiskt förslag det var. Fegt fegt fegt och en av anledningarna till att man bytte från Fp till SD.

Joacim, du får mer än gärna visa var jag skrivit att jag vill kasta ut invandrare eller rättare sagt, var har SD skrivit detta i sitt partiprogram?

För det andra, arbetskraftsinvandringen på 50&60-talet kom i regel från öststater och med folk som utan bekymmer assimilerade sig i samhället, lärde sig svenska och efterföljde våra värderingar. De ville inte ändra statsskick, begränsa yttrandefrihet och ändra grundlagar.

Dagens invandring, jag vill inte kalla den för arbetskraftsinvandring, kommer i stora drag från Mellanöstern och Afrikas horn. Till större delen muslimer. (läs: http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=113&a=378763). Somaliska tolkar beskriver problemet så här:

Det är "hålla handen" hela vägen. De berövas sitt självförtroende och det enda de behöver göra för att få socialbidraget är att gå på SFI och se till att inte bli godkända där.
Med ett exempel från nomadlivets Somalia belyser han det svenska bidragsystemet passiviserande inverkan:
- När det regnar och är grönt och kamelerna ger mjölk behöver nomaderna inte anstränga sig. De diskuterar och snackar och på nätterna spelar man spel. Men när torkan kommer jobbar nomaderna hårdare än någon svensk bonde och ser till att kamelerna och korna och getterna överlever i öknen. När samma människor kommer till Sverige så regnar det hela tiden - socialbidrag, barnbidrag, bostadsbidrag och alla andra bidrag. Så det blir som i nomadlivet när det regnar och är grönt, folk sitter och tar det lugnt. Och här i Sverige kan man ta det lugnt hela året, sitta på kafé och snacka. När man har det så bra, varför ska man då jobba?
- Men, säger han, placera samma människor i England eller USA, då kickar nomadsystemet in och de blir väldigt företagsamma.

Erfarenheter har visat att muslimer har större svårigheter till assimilation när man inte ställer krav på dem eftersom de lever i urgamla klansamhällen som präglar mentalitetn. Dessutom hör man titt som tätt enorma krav från dessa grupper att Sverige skall anpassa sig efter deras önskemål. När det är invandrarna och inte landet som håller i taktpinnen kan vi aldrig tala om arbetskraftsinvandring.

Anonym sa...

Jag anser inte heller att man skall kasta ut folk men att man starkt bör ifrågasätta dels hur mycket folk man tar in och vad för folk man tar in. Erik gav ett gott exempel på detta.
Märk väl att jag inte anser att man skall strypa invandringen bara anpassa den efter tillgången på bostäder och arbeten.

Joacim, du för fram att arbetskraftsinvandring på 50 & 60-talet hjälpt till att bygga upp vår ekonomi. Jag påstår verkligen inget annat, invandrare är inte något problem. Dock är problemet som tidigare framfört att man tar in för många och från fel områden.
En viss begränsad invandring från Afrika & Mellanöstern är troligtvis även den nyttig men inte när man specialiserar sig på att nästintill bara ta emot invandrare därifrån.

Men visst, jag håller egentligen inte med så mycket av SD:s politik, dock känns det som om en valframgång för dem kan få de andra politiska partierna att ändra sig angående immigrationsfrågan.

Vänliga Hälsningar
Magnus

Anonym sa...

De verkar som om Mikael inte har alla hönsen hemma, befängt att jämföra imvandringskritik med nazism!

Mikael Wendt sa...

Dexter, jag skriver om vad protektionism är och vad det kan leda till. Det är väl ingen hemlighet för dig att flertalet av de som bildade SD har en bakgrund i olika nationalsocialistiska förbund?
Befängt är det att gå på SD:s osakliga propagande.
Det enda vi lär av historian är att människor inte lär av sin egen historia. Det verkar stämma igen. Vill du vara en av dem som får skämmas för din inställning i kommande generationers historieböcker?

Vakna, Dexter!

Anonym sa...

Vakna själv Mikael!

Om vi fortsätter vika oss för muslimska samfunds samhällspåverkan är det kanske så att vi får läsa om kalifatet Al-Sverige i framtiden. Men det skäms väl inte du för, det är ju spännande med kulturutbyten!

Kan inte du som politiker ge en bra kommentar till de somaliska tolkarnas problembeskrivning?

Anonym sa...

Och sluta prata om protektionism. Människor är inga handelsvaror, svenskar som icke-svenskar.

Men för en politiker kanske det är så?

Jag kan förstå ditt resonemang om du menar kulturell protektion, även om det inte kommer särskilt nära. Du däremot kommer aldrig ens försöka förstå dina motståndares resonemang. Du kommer aldrig ta till dig folks farhågor om att ett utökat islamskt inflytande är negativt för Sverige.

Runt om i hela världen är det legio för regeringar att den egna nationella identiteten och kulturen är lege lata. Det är bara i Sverige som det är något fult och skamligt att förespråka.

Mikael Wendt sa...

Jag lysnnar, debatterar gärna, är öppen för de argument som förs fram. Den som tror att hon/han är färdiglärd är inte lärd - bara färdig.
De somaliska tolkarnas beskrivningar är rättvisande och innehåller ingenting som ger stöd för en mer restrektiv invandringspolitik.
Problemet ni vill angripa är svenskt, hur s-regeringarna har urholkat det svenska rättssystemet.
Det kan vi ändra på, alla ska följa samma lagar, det är självklart.
Vilka har orsakat att lagarna inte följs i Sverige?
Naturligtvis de som har som uppgift att se till att lagar följs och att utbildnigen fungerar.
I samtliga sådana funktioner är den absoluta majoriteten av de som arbetar med detta vad ni benämner som "hederliga svenskar".
Ställ inte grupper av människor mot varanda - det är inte framgångsrikt.
Säkerställ bra mottagande för nya invånare i världens alla länder, använd människors kompetens. informera om de spelregler som gäller i vårt land - då kan vi bli framgångsrika tillsammans och säkerställa pensionerna och mycket annat.

Anonym sa...

"det är väl ingen hemlighet för dig att flertalet av de som bildade SD har en bakgrund i olika nationalsocialistiska förbund?
Befängt är det att gå på SD:s osakliga propagande."

Nej, och det är heller ingen hemlighet att er allianspartner Centerpartiet bottnar i gamla Bondeförbundet med ytterligt mörkbruna rötter. Hur länge tycker du att vi ska gå tillbaka 20, 50 eller 100 år för att misstänkliggöra att politiskt parti?

Mig veterligen har jag inte gått i god för SD:s partihistorik, men det är det enda parti som i dagsläget som har en invandringskritisk hållning. Skulle vara intressant att höra vari SD:s propaganda ligger? Tycker mig inte ha sett några sakliga argument från din sida, utan endast de gamla flosklerna om att allt är politikernas fel och inget får läggas invandrare/flyktingar till last. Röstade på alliansen 2006, men aldrig mer. Vi har nu fått en oduglig statsminister och fyra regeringspartier som slåss om att bryta flest vallöften.

Och du, jag behöver ingen som matar mig med "propaganda" utan har sett verkligheten, ngt som har fått mig att lämna en av Sveriges invandrartätaste städer av hänsyn till min familjs säkerhet och trygghet. Har två yngre bröder som blivit rånade mitt i city av kriminella invandrare, en hustru som utsatts för våldtäktsförsök och sexuella trakasserier, samt en dotter som vid 4 års ålder ett flertal ggr blivit kallad "svennehora" av våra tacksamma hjälplösa asylinvandrare. Jag och många andra som levt i en liknande situation betackar oss därför för andras tolkning av verkligheten.

Jag hoppas att du är ärlig i ditt uppsåt att debattera denna fråga, även om dina försök till misstänkliggörande och "guilt by association" genom referenser till nazismen talar för motsatsen.

Anonym sa...

"Problemet ni vill angripa är svenskt, hur s-regeringarna har urholkat det svenska rättssystemet.
Det kan vi ändra på, alla ska följa samma lagar, det är självklart.
Vilka har orsakat att lagarna inte följs i Sverige?
Naturligtvis de som har som uppgift att se till att lagar följs och att utbildnigen fungerar."

Så det är lagstiftarnas och politikernas fel att lagarna inte följs? Man baxnar! Sverige, ett land med världens troligen generösaste lagstiftning gentemot invandrare, färre intagna på anstalter per capita än ngt annat europeiskt land. Vi ska alltså skylla oss själva?!

Och du, försök inte plocka sedvanliga partipolitiska poäng genom att hänvisa till sossarna. Vill minnas att dina forna partikamrater Westerberg/ Friggebo som fick fria tyglar inom migrationspolitiken sist det begav sig massimporterade "flyktingar" från en region som då inte ens var utsatt för konflikt, däremot arbetslöshet (Kosovo).

Är inte detta ett förakt för migrationslagstiftningen och egentligen trolöshet mot huvudman? (dvs skattebetalarna som finansierar era löner och medel för invandringsmottagning).

Skulle vara klädsamt om ngn Fp-företrädare tog på sig skulden för detta kapitala misstag, som dessutom direkt har orsakat 22% för SD i L-krona, en av de mest "kosovoberikade" städerna i Sverige.

Anonym sa...

Jag känner lite samma sak, det finns inga motargument bara samma mantra:
"Är du emot immigrationspolitiken och tror på att ta emot färre invandrare så är du nazist. Dessutom så skyller du alla samhällets problem på alla invandrare"
Tyvärr får jag ta och göra dig besviken då detta inte stämmer på mig. Jag har aldrig och skulle aldrig skylla alla samhällets problem på våra invandrare men visst finns det en del problem kopplade till även dem.
Vad jag tror är vad jag förde fram förut:
Vi bör ta in så många som det finns jobb och bostäder till.
Varför?
Därför att ett jobb är det bästa sättet att komma in i ett samhälle och invandrarna ses som en tillgång istället för en bidragsbelastning.
Ett exempel på att trångboddheten är ett faktum är att i stadsdelen rosengård så skickar föräldrarna ut sina barn för de får inte plats och då hittar de på dumheter. Brandbilarna vägrar att rycka ut utan poliseskort då de blir alldeles överfallna av stenkastare.
I mina ögon väljer politikerna att blunda för dessa problem genom att säga att jag är nazist eller som en annan skrev till mig:
"Dessutom, vad gnäller du för? Kan du inte ens konkurrera med ett gäng "invandrarjävlar" om jobben? Du är bara kass och vill eliminera konkurrensen."

Sedan när det gäller SD så har finns det där många avhoppar från riksdagspartierna.
Vänster partiet har t.ex ett kommunistiskt förflutet.
Men visst det är säkert väldigt många rasister och även nazister som både är med i SD och röstar på dem. Det förändrar dock inte det faktum att de är det enda partiet som vill förändra våran immigrationspolitik.

Nu är jag inte riktigt säker på vad det är för protektionism som vi talar om. Men jag tror att tullar är något som i längden alla förlorar på och att vi bör sträva efter fri handel. Därav en viss EU skepticism från min sida (t.ex Frankrikes agerande).

Nu börjar jag bli mer och mer pigg på att göra något jag aldrig gjort förut, att faktiskt rösta på SD. Hittills har ingen sagt emot mig bara hållit med mig.

Bevisa gärna för mig att jag har fel så har SD förlorat en röst!

Vänliga Hälsningar
Magnus

Anonym sa...

Jag vill även lägga till att jag tycker att de som man tar emot skall behandlas väl och tillsättas de resurser som krävs.
Det är mycket fel om våra invandrare känner sig oönskade, men jag tror att man får den effekten genom att föra våran rådande immigrationspolitik.

Jag tror även att det bör finnas ett test i språk, historia, samhälle (mänskliga rättigheter, demokrati och statsskick) för att bli medborgare. Och sedan skall det självklart avslutas med en mycket fin ceremoni för alla som klarat sig (så här är det faktiskt i USA).
Men om något riksdagsparti förelår något sådant då blir de kallade rasister av motståndarna och förslagen rinner ut i sanden. Det känns som om SD är de ända som skulle orka pressa fram något sådant och plötsligt är det inte längre tabu att tala om invandring och immigrationspolitik.

Det är vad jag tror, men absolut - påvisa för mig om ni tycker jag har fel.
Vänliga hälsningar
Magnus

Mikael Wendt sa...

Magnus, Dexter och Erik.
jag uppfattar det som att vi är tämligen överens om följande saker:
- klyftan mellan svenskar och invandrare har blivit större under de senaste tio åren.
- ett krav på kunskaper i svenska borde vara självklart för medborgarskap.
- rasism och diskriminering i alla former ska bekämpas.
- samhället ska ställa samma krav på alla - invandrare som svenskar.
- människors lika värde ska skyddas av rättssamhället.
- människor som tvingas fly för sitt liv eller undan förföljelse har rätt att få skydd för sina liv i andra länder.
- Sverige kommer även i framtiden att behöva arbetskraftsinvandring.
- vi behöver ny och fungerande invandrarpolitik.

Är vi överens om detta, kan ni rösta på FP istället för SD.

Anonym sa...

Sorry Mikael, ni har haft era chanser att vända skutan. Det blir varken en röst på er eller övriga riksdagspartier

Anonym sa...

Idem Dexter, idem!

Fp har väl om något parti visat att man inte ska rösta på dem eftersom förslaget om imamutbildningar har fått amerikanska myndigheter att hålla ögonen på oss. Vilken sida om islam skall vi stå på?

Inte skall vi vika oss för de som vill påverkar vår yttrandefrihet.

Om Fp eller Alliansen för den delen börjat närma sig dansk invandringspolitik och de krav som ställs på de med uppehållstillstånd hade vi aldrig behövt ha SD.

Följande eller snarlika förslag hade fått mig att åtminstone börja omvärdera min röst:

Stoppa PUT, ge bara TUT.

Om barnen begår kriminella handlingar eller har frånvaro i skolan kan både bidrag och uppehållstillstånd dras in. (Vi har en öppning för sådan sträng analogi i FB 6 kap 2 § om föräldraransvaret.)

Om vi ger PUT ska dessa återkallas för de invider som lagförs för brott oavsett art.

Halvera bidragen för varje individ och vid godkänt med närvaro från SFI utgår fullt bidrag. Dvs. språktest för att få bli svensk medborgare.

Anhöriginvandring skall bara ske om förutsättningar för underhåll finns. Underhållet skall avse förvärvsinkomst, inte bidrag.

Familjer med individer som begår terrorbrott inom eller utom riket skall utvisas och medborgarskapet återkallas.

Summa summarum, om man verkligen visar som individ (och det är ju individen som präglar liberalen n'est-ce pas?) att man vill följa våra värderingar och bejaka vår svenska kultur är man välkommen.

Det är naivt av politiker att tro på att bara för att muslimer kommer över den svenska gränsen skall de kasta kedjorna med patriakstyre, kvinnoförtryck, hederskultur och anti-demokrati.

Och jag kan fortsätta listan med slika krav som Danmark ställer på invandrarna. Den är lång. Och den fungerar.

Och den danska motsvarigheten till socialdemokraterna har idag en snarlik syn på invandringspolitiken som vårt SD har. De har dessutom fått be det danska folket om offentlig ursäkt då man kallat dessa för rasister. Snarare var det så att folkets vilja visade sig fungera alldeles ypperligt.

Avslutningsvis, vi närmar oss sämre tider. Då kan vi omöjligen mena att vi behöver mer arbetskraft när vi istället måste utnyttja vad vi redan har i landet.

Hävdar man att Sverige behöver arbetskraft erkänner man per se att man tagit in fel sorts folk. Det är bara förvirrade politiker som Mona Sahlin som tror att merparten av taxichaufförerna är raketforskare från Mellanöstern.

Så nej Mikael, vi må dela samma humanistsyn men min sträcker sig så långt som FN deklarationen. Allt annat därutöver är bara onödig dumsnällhet.

Anonym sa...

Försvara Sverige - avslöja de svenskfientliga.

Att försöka utrota ett folk är ett
brott mot mänskligheten.

Anonym sa...

Om bara det fanns fler Mauricio Rojas och Jan Björklund inom folkpartiet "liberalerna"... :-(

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv

    Bloggtoppen.se