onsdag 31 december 2008

Året 2008 tar slut – vad minns jag?

JANUARI
Jag bloggade om lärare, välkomnade vår nya landshövding Lars Bäckström (v) och uttryckte min avsky över den kriminella världen. Bengt Svensson, rikspolischefen (som då var tf), fick mitt gillande över sin ambition. Min första blogg om önskan att få Barack Obama till vita huset publicerades.
Trevlig middag hos en av mina mostrar inledde året, idrottsgalan i Skövde var trevlig liksom Folkpartiets konferens på Lundsbrunn.

FEBRUARI
Inleddes med en trevlig middag med Centerpartiet som hade stort möte i Skövde. En vecka i Spanien med skön avkoppling, flera bloggar om Obama och Melodifestivalen som rullar igång i TV-rutorna och ett bra årsmöte med Folkpartiet i Skövde där jag fick förnyat förtroende som ordförande.

MARS
Jag ger mig in i debatten om fildelning. Den pågår fortfarande… Jag skriver mer om skola och om melodifestivalen. Svenska blir officiellt språk i Sverige!

APRIL
Vi har årsmöte med Folkpartiets länsförbund i Skaraborg. Jag skriver kritiskt om lärarutbildningen och striden om ekonomiska villkor för att bedriva en likvärdig utbildning för eleverna på Rydskolan i Skövde blossar upp på allvar. Jag fortsätter att supporta Obama.
Socialdemokraterna börjar sin långa räcka av knepiga utspel.
Jag deltar på Folkpartiets riksmöte i Västerås.

MAJ
Skövde HF vinner SM-guld! Mona Sahlin börjar redan att tappa väljarstöd inom och utom S. Obama är en allt starkare kandidat. Charlotte Perelli gör ett bra jobb i ESC, men placerar sig inte som vi hoppas.
Samtal förs kontinuerligt om hur Rydskolans framtid ska se ut, terminen är på väg att ta slut men skolnämnden lämnar inga besked. I telefon säger skolnämndens ordförande att det kommer att lösa sig, men att det måste ske på rätt vägar. Bara det löser sig är min kommentar. Så kommer ”dräparen” via tidningen: ”Inga extra resurser till Rydskolan säger skolnämndens ordförande. Ekonomin är i balans.” Folkpartiet meddelar allianspartierna att vi inte kommer att sitta tysta. Skövdeborna har rätt att veta var vi står och eleverna på Rydskolan har rätt till en likvärdig utbildning. Vi, Fp, går ut i media.
Jag blir helt sjukskriven.

JUNI
Nationaldag, skolavslutning och oro för Rydskolan – som ser ut att till slut lösa sig.
Jag debatterar med ett antal Sverigedemokrater, liksom om FRA och önskar alla en bra sommar.
Jag skriver en artikel om ”Barnens villkor i samhället” som publiceras i flera tidningar och väcker uppmärksamhet. Robert Wells, artisten och min gamle kamrat, skriver ett bra inlägg i Expressen om musikskolornas plats i Sverige. Mer om FRA där begreppen blandas och misstolkas med eller utan flit.

JULI
Jag var fortsatt sjukskriven och sommaren blev inte vad jag önskade pga av det.

AUGUSTI
Tar det fortsatt lugnt, det är OS i Kina, Ryssland går in i Georgien.

SEPTEMBER
Presidentskapet i USA blir en allt mer spännande kamp. Jag testar mig och får reda på att jag är en Obama-anhängare på ”riktigt”. Alliansen i Skövde träffas på torget och firar två år vid makten genom att bjuda på kaffe och kaka. Lotta Engberg tar över ett sargat Bingo-Lotto och gör succé. Lotta Bromé får välförtjänt pris. Jag skriver om lärare igen och har börjat arbeta deltid.

OKTOBER
Folkpartiet i Skaraborg samlas för en arbetsdag i Falköping. Den rödgröna sörjan fyller media och cirkus Sahlins stöd rasar ytterligare. Jag tror fortsatt på Obama. Fritt fall för världsekonomin. Reinfeldt krossar Mona Sahlin i ett antal debatter.

NOVEMBER
Är i USA, New York, och upplever när Obama vinner presidentvalet. Vilken glädje!
Jag och frun blir farfar och farmor till en jättego´ tjej i Göteborg. Fantastisk glädje och känsla på många sätt! Får krafter efter välbehövlig semester och börjar arbeta lite mer.
Fortsatt debatt om fildelning och IPRED i media och på bloggen. Jul på Liseberg med allsång var en rolig upplevelse.

DECEMBER
Lucia, avslutning på året, ett par fina vinterdagar och en bra konferens med gruppledarna för Folkpartiet på Lidingö. Jag medverkar i TV-programmet ”Skolfront” och skriver mer om skola på bloggen. Firar jul med hela familjen och ser fram emot ett suveränt 2009. Summerar och ser att Skövde, min hemstad, växer något alldeles fantastiskt bra. Det ska fortsätta....

Aftonbladet skriver om Facebook och censur, DN om förhandlingsvilja, Dagen om att EU:s tillträdande ordförande försvarar Israel. Det finns mycket att blogga om även nästa år.:-)

GOTT NYTT ÅR!

Inga kommentarer:

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv