lördag 22 november 2008

Hur länge blir Sahlin kvar?

Mona Sahlin gör säkert sitt bästa, men det verkar inte tilltala det svenska folket. Socialdemokraterna fortsätter att backa och skillnaden mellan blocken minskar ju närmare vi kommer valet 2010. Folkpartiet går framåt precis som moderaterna. Det ser bra ut.

3 kommentarer:

Hans J sa...

Hur vore det om du följde utvecklingen och demokratin i ditt eget parti? Rapportera gärna om denna process.

Istället sitter du med ett antagligen ondskefullt flin och spekulerar i andra partiers liv. Du verkar vara en illvillig person... Satt du i din ungdom och skrattade rått när någon gammal människa halkade i en isig backe? Är du en sån där person som nålade fast flugor i din barndom?

Du är för en lagstiftning som spottar personlig integritet rakt i ansiktet, i namn av någon förment pekuniär vinning.

I fråga om personlig integritet kontra ekonomisk egennytta måste ALLTID den ekonomiska egennyttan vika! Oavsett hur angelägen ekonomisk ersättning är, så är frågan om personlig integritet större. Detta är den liberala ansatsen!

Annars kommer äldrevård bara att bli en fråga om hur mycket omsorgen kostar. Då kommer pensionärer få ligga nedbäddade 20 timmar per dygn medan personalen ägnar sig åt att titta på TV.

Annars kommer sjukjournaler på sjukhusen att ligga öppna för var och en att studera.

Annars kommer alla våra telefonsamtal att spelas in för framtida bruk.

Annars kommer vi att behöva ha legitimation på oss när vi går ut med hunden.

Annars kommer våra liv i en förlängning att vara öppna för insyn hos en "kontroll" en "demokratiskt framröstad" överhet.

Så vill inte jag ha det!

Mikael Wendt sa...

Hans, vi är helt överens om dina "attsatser" om hur det inte får bli. Jag blir däremot förvånad över vilka slutsatser du drar av att det jag skriver.
Jag är inte för en lagstiftning som spottar den personliga integriteten i ansiktet. Det är din uppfattning i frågan, men inte min. Jag är för att den nu gällande lagstiftningen efterlevs till dess att den ändrats. det finns inga argument i världen att acceptera en fullständigt lagvidrig nerladdning av ekonomiskt skyddade upphovsverk bara för "att många gör det".

Hans J sa...

Intill sista meningen såg det bra ut...

Vi är eniga om att den personliga integriteten inte får spottas i ansiktet.

sedan spricker det...

Det finns argument för att acceptera till och med fullständigt regelvidrig nerladdning!!!

Det är om de medel som krävs för att stoppa denna "regelvidrig"het är ÄNNU VÄRRE

Vi kan ju inte acceptera att de "lagvidriga" nerladdarna skjuts??? Eller hur?

Då finns alltså argument.

Du menar kanske att detta argument inte är gångbart i detta fall? Kanske värderar du inte den personliga integriteten särskilt högt - när allt kommer omkring?

Jag menar att utlämnade av uppgifter för att privata bolag ska kunna verka som "privatpolis" inte står i paritet till "brottet"! Jag drar gränsen långt före detta.

Du tycker att det i detta fall är OKEY att kränka den personliga integriteten!

Konsekvenser som att vanligt folk kan utpressas, att informationen om IP-nummer kan innebära registrering i andra fall är inte tillräckligt allvarliga enligt ditt sätt att se på saken.

Ditt perspektiv är: Upphovsmannens perspektiv - egennyttans perspektiv!

Mitt är: STOPPA IPRED!

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv