söndag 16 november 2008

Människor flyr - vi kan hjälpa till

Jag anser att Sverige ska erbjuda skydd åt människor på flykt och att den svenska flyktingpolitiken ska präglas av humanitet.Det känns naturligt och självklart att ett väl fungerande samhälle som vårt visar omvärlden – och oss själva – vad medmänsklighet handlar om i praktiken. Lika självklart är det för oss folkpartister att samhället ställer samma krav på invandrare som på alla andra.Vi vill införa krav på kunskaper i svenska för att få medborgarskap, eftersom nyckeln till en lyckad integration är det svenska språket. Utan svenskakunskaper är det till exempel inte så lätt att få jobb.
Alliansen gick till val på att bryta utanförskapet. Vägen dit går genom att förändra bidragspolitik till en politik för arbete och egen försörjning. Sedan maktskiftet 2006 har redan fler än 165 000 personer lämnat utanförskapet. Vi håller våra löften och det vi genomför ger positiva resultat.I budgetpropositionen, som presenteras nästa vecka, satsas drygt två miljarder kronor på nya integrationsåtgärder under åren 2009-2011.
Folkpartiet har förväntningar på att alla som lever i Sverige vill bidra till en positiv utveckling av vårt land. Vi tror på personligt ansvar, tydliga förväntningar men också hjälp till den som behöver.

Inga kommentarer:

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv

    Bloggtoppen.se