fredag 21 november 2008

Bäst i veckan som gått

Till slut blev det ett JA till Lissabonfördraget. Det var skönt, om inte det gått igenom hade jag börjat bli rejält bekymrad för vår form av demokrati där lobbyorganisationer och mejlbombare har ett tveksamt stort inflytande emellanåt.
Karin Långström Vinges svar till Mats Selander. Karin, tack för ditt suveräna sätt att argumentera och att du är den du är!
CSB (Chalmers StudentBostäder) som inte höjer hyrorna med mer än 1,25 procent. Strongt!
Budgetsamarbetet i Karlskrona.
Roligast är KD som på allvar lägger förslag om att fritidsaktiviteter ska vara med i slutbetyget för skoelever. Ännu ett utslag av när alla partier ska försöka att profilera sig i alla lägen..... Det måste vara ett skämt! Hallå??

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hm. Läs mer om vad förslaget egentligen handlar om på http://www.kristdemokraterna.se/ Förslaget liknar mycket det som finns i USA och Finland

Anonym sa...

Wendt!

Du är tyvärr genant oupplyst om vad det egentligen innebär. Lissabonfördraget betyder slutet på demokratin och införande av diktatur och rysk-riksdag.

Ca 20 min in på filmen förklaras maktstrukturen i EU med Lissabonfördraget.
END OF NATIONS - EU Takeover & the Lisbon Treaty
http://www.wiseupjournal.com/?p=173

Nathaniel sa...

Om Irland kan ha folkomröstning (du vet, sån där riktig demokrati), varför kan inte vi det också? Vi har alldeles för lite folkomröstningar i vårt land. Om riksdagen är så säker på att den företräder folket och dess vilja, då borde det inte vara några problem att bekräfta det lite då och då. Är riksdagen verkligen så rädd för folket den tjänar?

Scaber Nestor sa...

Du menar som skivbolagens lobbyorganisationer som håller på att se till att de får speciallagstiftning som är ett rejält övertramp i principerna som ska styra en demokratisk rättstat?

Jo, jag håller med, jävla lobbyister....

~Karin Långström Vinge~ sa...

Tack!

Ja, man får göra så gott man kan.

Önskar dig en trevlig helg. Ut i snön! :)

Leo sa...

"...rejält bekymrad för vår form av demokrati där lobbyorganisationer..."

Oj. Stopp ett tag nu.

Vad menar du att IPRED är, om inte ett resultat av upphovsrättsmaffians lobbyism inom EU och i Sverige för att de ska få polisbefogenheter och rätt att kränka medborgare?

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv