onsdag 29 oktober 2008

Vi behöver fler som Kamprad

Ingvar Kamprad har lyckats. Vi behöver fler som lyckas, som förverkligar sina drömmar och sätter nya mål för framtiden. Riktiga entreprenörer.
Många äldre oroar sig och allt fler ungdomar känner sig osäkra när de funderar på vad globaliseringen kommer att innebära för Sverige.

Till de oroliga och osäkra säger jag: våga drömma och gör det du vill - då blir det bäst för dig själv och du bidrar till vår gemensamma utveckling. För precis som varje människa är unik, förenas vi också av vissa gemensamma andliga och materiella behov. Vi har alla rätt till liv, frihet och sökande efter lycka. Samtidigt har vi ett ansvar för att dessa rättigheter omfattar alla.

Jag tror att vår stora chans och möjlighet i globaliseringens tidevarv är att åter bli en upptäckarnation. Svenska uppfinningar har bakåt i tiden borgat för välstånd både innanför och utanför landets gränser. Det är hög tid att vi återtar en ledande position bland världens innovativa länder.

Höj därför forskningsanslagen nu! Så skrev jag för två år sedan och nu så tar alliansen tag i detta och höjer anslagen. Toppen! Goda idéer behöver utvecklas till produkter på en internationell marknad. Kreativitet måste bli en av de starkast lysande ledstjärnorna i våra skolor - från dagis till universitet.

Med fantasi och entreprenörsanda kan vi bygga en bättre värld för många.Uppmuntra därför dina vänners drömmar!

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja! Fler som skattar i Holland och bor i Schweiz...

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv

    Bloggtoppen.se