söndag 26 oktober 2008

Dansbandskatastrofen Larz Kristerz

Halvdana partymusiker som spelar otight, fel ackord och paroderar (visserligen med glädje och kärlek) har inte i ett dansbandsprogram att göra. Lycka till på bygdegårdarna Larz Kristerz, men bevara oss från fortsättning i TV:s dansbandsprogram. Settmans reaktion visar på gott omdöme.
Scotts är okej, Bengt Hennings funktionellt i sin genre, resten har varit beklämmande dåligt.

16 kommentarer:

Exaninia sa...

Där är vi helt oense, dem ägde ju hela kvällen och var det enda bandet för kvällen som bara fick positiva omdömmen, talar väll för att dem är fruktansvärt bra tycker jag =)

Mikael Wendt sa...

Bedrövligt var ordet sa Bill till Bull.

Anonym sa...

Oj nu lyste den mest svenska sjukdomen igenom igen ,avudsjuka

Anonym sa...

Det är något helt annat som inte har i ett dansbandsprogram att göra, nämligen band som inte fixar att spela live. Det finns alla möjliga former av pålägg, tillägg, och allt vad det nu kan heta.
Vill man höra kliniskt tight musik kan man gå på macken och köpa sig lokets favoriter på CD...
L-K är 100% live och äkta, dessutom på 30 år gammal utrustning.
Kul att lyssna på och väldigt stuffbart!!

Pälle sa...

Jag håller fullkomligt med dig Mikael.

Det är ett hån mot "riktiga" professionella dansband att ett "byggdegårdsband" som Larz Kristerz går vidare och slår ut Date som är ett relativt populärt modernt dansband.

Att detta överhuvudtaget kan ske beror nog på att medelåldern hos de som tittar på Dansbandskampen är hög.

Att vissa medlemmar i juryn inte har fattat att moderna dansband, som t.ex.Date, går in för att låta så lika orginalet som möjligt är otroligt.

Tack och lov att Scotts fortfarande finns kvar i tävlingen. Gissa vilket av dansbanden Scotts och Larz Kristerz som drar mest danspublik, oavsett ålder?

I nästa omgång kommer förhoppningsvis Larz Kristerz att åka ut då de, förutom Scotts, möter ytterligare två moderna dansband som inte går av för hackor. Om inte Highlights slår ut dem så borde Mickeys kunna fixa saken med den oerhörda bredd och kompetens som de besitter.

Anonym sa...

Du kanske skulle släppa det trångsynta och komma till Älvdalen och stuffa lite du med.

Anonym sa...

Nej
Bort med den moderna musiken
har ingenting med dansbandmusiken att göra.
Stå på er Larz-Kristerz

Anonym sa...

Lite kul att dom gick vidare igen, vad säger du nu ? Har du rätt smak eller är det vi andra i Sveige som inte har någon smak, hitintills är det ju bara dom som spelar live resten har färdiginspelade komp mm. Tror faktiskt att dom kan vinna men medger att det finns mycket goda musiker i Sverige så man kan aldrig veta.

Anonym sa...

Herregud Mikael.

Tredje gången i rad går "Bygdegårdsbandet" vidare. Hur kan de göra det? Har du någon förklaring?
Scotts och Date är inga dansband. De är coverband som hör hemma på after-ski i Sälen. Larz Kristerz levererar sin musik med glädje och på riktigt. Det är det som är musik! Att fuska och ha inspelade gitarrer och körer är ju hemskt. Lär er spela innan ni ställer er på scen!

Anonym sa...

Jag tycker Larz Kristerz är en härlig frisk fläkt, det må vara nördigt och parodi. Men jag har då aldrig tidigare känt så mycket för att dansa som när jag hör deras härliga sväng.

Anonym sa...

håller med anonym fullständigt!
konstigt att att de gått vidare 3 gånger om de är så dåliga som mikael fjant säger,men som sagt den svenska avundsjukan har slagit till!!!!

vifsla sa...

Tomas Eliasson: Det är inte parodi..

Anonym sa...

Vi i Älvdalen är väldigt stolta över vårt bygdegårds band.Dom här killarna deltar inte med tanken om att vinna en stor tävling i svensk tv. Dom gick med för det roliga i dansmusik och för att sprida glädje och kanske för att bevisa att det går att köra dansband LIVE utan backup och körer och allt vad det är. Detta är ju urtypen av dansband och det är en hemskt rolig grej för killarna. NU har dom återigen slagit ut diverse dansband och vi slutar inte rösta.... för vi är stolta över våra grabbar.

Anonym sa...

Vad vore Dansbandskampen utan Larz Krister??? Om inte dom vinner så är garanterat hela tävlingen uppgjord!! Inget annat band har väl lyckats få skit låtar som I Love Europe att låta bra med en riktig Boogie Woogie takt, dom vet vad dom gör till skillnad från dom andra Cover artisterna

Anonym sa...

Larz Kristerz vann, de säger väl allt. Men alla har ju olika åsikter, hur vore de annars ?! Scotts låter ju bara som alla andra, LK har ett eget sound.

Anonym sa...

Det är nu mycket intressant att studera dom "dansbandskunnigas" utlåtanden med bygdegårdsmusiker,
nördar osv? Det här är svenska avundsjukan i ett nötskal, göra alla försök man kan till att kritisera och skriva ner.När man klandrat klädsel och "billiga instrument" ja då spelar man falskt!
Vilket fenomen!!!Trots alla fel når
denna grupp toppen med rekordfart!
Det säger en hel del om Er avund-
samma "svennar"! Heja Larz-Kristerz!

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv

    Bloggtoppen.se