tisdag 28 oktober 2008

Euro i Sverige utan folkomröstning

Vi kan inte vänta, vi kan inte ta risken att råka ut för det som Island gör nu. Vi kan inte fortsätta göra affärer där våra företag förlorar stora pengar på transfereringar pga av att vi inte har euro som valuta. Vi måste införa euron så snart som möjligt. Det är min bestämda uppfattning och glädjande är att svenska folket är på den linjen också. Skippa folkomröstningen, spara tid och pengar - ta ett steg in i framtiden.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Läs detta, finns alltid mer än sida att på se saken,
http://www.telegraph.co.uk/finance/comment/ambroseevans_pritchard/3260052/Europe-on-the-brink-of-currency-crisis-meltdown.html

Anonym sa...

Att stora företag förlorar lite pengar på att flytta pengar med olika valuta är inte något oroar mig det minsta. Det får man ju ändå göra om man ska sälja utanför EU. Däremot att förlora kontrollen över Sveriges finanser till någon snubbe i EU som struntar helt i om Sverige går i konkurs. DET är något jag vill inte vara med om, bara för att några storföretag ska spara lite pengar...

Frågan är när vi ska ny EU-omröstning, så vi kan gå ur eländet helt och hållet.

Anonym sa...

Du tycker inte det är konstigt att de flesta banktjänstemän, spekulanter och andrapersoner som gynnat sig själva under högkonjunkturen och vägrat ta ansvar under finanskraschen är samma personer som förespråkat hårdast för ett euromedlemskap?


Fler chanser att gynna sig själva under en större valuta.

Sedan får jag påminna om att trots Sveriges nu lite svajiga valuta så har vi klarat oss långt bättre än de flesta euroländer i finanskraschen.

Jag vill också påminna om att argumenten som nu används är identiska med de i valrörelsen 2002-2003 och hur väl stämde de prognoserna?


Jag tänker inte spekulera i om vi skulle fått det bättre eller sämre med euron.

Men jag kan säga så här, för att byta valuta måste det vi byter till vara uppenbart mycket bättre.

Det kan ingen utan att spekulera vilt säga att det är idag.

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv

    Bloggtoppen.se