måndag 27 oktober 2008

Fler poliser mot knarkligorna

Ansvaret för utvecklingen i vårt samhälle delas av dig och mig. Ingen människa föds kriminell. Förebyggande insatser är en avgörande nyckel till minskad brottslighet.

Föräldrars ansvar och roll måste lyftas fram och betonas. Ingen vill att deras barn ska bli offer för kriminella gäng och ännu mindre en del av den kriminella världen. Därför måste vi vuxna ta vårt ansvar och sluta blunda för problemen. Tidiga och tydliga insatser kan rädda fler unga från kriminalitet.

Vi behöver, som jag påpekat i tidigare artiklar, fler poliser ute på gator och torg. Genom en väl fungerande närpolis, med god kännedom om sitt närområde, ökar tryggheten. Det måste bli ett stopp för nedläggningar av polisstationer, tingsrätter och neddragningarna inom svensk tullverksamhet.

Glädjande i sammanhanget är att en världens största drogmaffiabossar gripits.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Tycker ditt förslag om närpolis är kanonbra. Vi hade en där jag växte upp och det kändes jättetryggt. Tror det var besparingar som tog bort honom - och kanske för lite att göra. Inte fallet idag helt klart. Han informerade i skolorna också, det var bra. Mer sånt!

Mikael Wendt sa...

Tack för din support i denna viktiga fråga

Anonym sa...

Ständigt detta rop på fler poliser. När är det nog? När det står en polis i varje gathörn?

Polismyndigheterna anställer fler poliser och även civila utredare, samtidigt som kriminella ligor växer sig starkare och får mer inflytande. Prova att lyfta blicken och se problemet nya vinklar. De allra flesta drogbrukare är ickeproblematiska brukare, precis som de flesta som dricker etanol inte har problem med sin konsumtion.

Det har redan gått så långt att myndiga medborgare kan omhändertas av polisen bara för att de ser drogpåverkade ut. Om de sen var påverkade eller inte spelar mindre roll. Polisen använder hemliga informatörer för att provocera fram brott som annars inte hade begåtts. Är det rimliga metoder för att hindra användandet av andra rusmedel än etanol?

De som får problem med sin etanolkomsumtion kastar vi inte i fängelse. De får vård. Fler poliser kan aldrig vara rätt väg att gå när det gäller att lösa sociala problem.

Nä, legalisera, reglera och beskatta. Det är en metod som bör fungera. De kriminella ligorna blir av med sina inkomster, samtidigt som resurser frigörs för att på riktigt hjälpa de medborgare som har hamnat snett. Något som vi verkligen inte gör idag.

Anonym sa...

Anonym, rörande dina illa underbyggda legaliseringsargument:

http://www.metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.5027638

Ditt argument om att vi har så många poliser i Sverige haltar betänkligt.

New York har en befolkning på strax över 8,2 miljoner invånare. På den befolkningen har man närmare 38 000 poliser. Sverige har 9,2 miljoner invånare och har knappt 18000 poliser med en förhållandevis hög medelålder. Lägg därtill att våra straffsatser är en bråkdel av de amerikanska trots att vi numera har en ganska snarlik brottsproblematik i våra samhällen. Skillnaden är att i New York har man lyckats vända en nedåtgående brottsspiral. Fler poliser och nolltolerans är en stor del av förklaringen till det.

Anonym sa...

Nordkorea har säkert jättemånga poliser. Men frågan är om vi vill ha ett sådant samhälle.

Poliser är till för att lösa brott. Drogproblematiken är ett socialt problem.

USA är verkligen ett föredöme i när det gäller brottsbekämpning. 1 % av den amerikanska befolkningen sitter i fängelse.

http://www.metro.se/se/article/2008/02/29/14/2209-45/index.xml

I Sverige brukar ungefär 2 % av befolkningen cannabis. Om vi lyckas lite bättre än USA kanske alla dom kan få sitta i finkan.

Anonym sa...

Brynte:

Din jämförelse mellan Sverige och New York haltar betänkligt. New York är en storstad och världsstad. Stora dela av Sverige är glesbygd. En mer rättvis jämförelse skulle vara att ta vår största stad; Stockholm. Även om Stockholm inte alls kan mäta sig med New York i storlek.

Dina egna siffror för New York: 8,2 miljoner invånare och 38 000 poliser. Det ger cirka 4,6 poliser per 1000 invånare.

Stockholms län: 5042 poliser och 1,9 miljoner invånare. Det ger cirka 2,7 poliser per 1000 invånare. (www.polisen.se och www.stockholm.se)

Alltså långt ifrån den stora skillnad som du försöker visa på. Dessutom har antalet poliser ökat med 1000 i hela landet mellan 2006 och 2007. Men som det går att läsa på din blogg arbetar du som tullare... Förståeligt att du vill ha mer resurser och därmed behålla ditt jobb.

Försök se bortom dina egenintressen istället för att ta till dåliga argument som att kalla andras argument för illa underbyggda.

Fundera istället på följande frågor: Tycker du att den svenska narkotikapolitiken fungerar? Får missbrukare ordentlig vård? Hinner lagstiftarna med att förbjuda alla nya ruskemikalier? Kollar langare legitimation som systembolaget? Varför är det färre som brukar cannabis i Holland jämför med USA, trots den stora mängden poliser där ;)?

Johan sa...

Mikael Wendt skrev: "Ingen människa föds kriminell."

---

Det verkar som om du av det drar slutsatsen, att alla föds med identiska personligheter, identisk mentalitet och ett identiskt temperament?

Anser du det?

Har du själv barn? Hade isf dina barn verkligen identiska personligheter, när de började samspela med omgivningen?

Det skulle förvåna mig om du svarade JA på det. Hittills har jag inte träffat någon förälder som hävdat, att deras barn har identiska personligheter.

Barn föds med OLIKA personligheter dvs olika talang för utagerande och empati.

En spontant utagerande och rel. empatilös person har betydligt lättare för att betrakta våld som ett praktiskt sätt att skaffa sig det han vill ha.

---

Inte minst ditt parti är ansvarigt för "utvecklingen i vårt samhälle" genom er skändliga och beslutsamma import av en etniskt förankrad underklass.

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv

    Bloggtoppen.se