tisdag 28 oktober 2008

Folkpartiet försvarar Sverige

Folkpartiet anser att EU behöver en gemensam utrikespolitik, utan att denna utvecklas till en ren försvarsallians. Istället kan EU fungera som det europeiska benet i ett stärkt och utvecklat Nato. Sverige behöver ett försvar som kan försvara Sverige. Socialdemokraterna är starkt kritiska till Tolgfors och kräver nu hans avgång.

När det gäller Nato vill jag påpeka att varje Natoland fritt kan utforma det nationella försvaret. Inget medlemsland kan mot sin vilja tvingas att sända soldater utomlands.

Ett svensk medlemskap i Nato skulle ge oss ökat inflytande i krishanteringsinsatser där vi redan ingår. Ett medlemskap innebär också att man drar sitt strå till stacken för att komma i åtnjutande av Natos samlade resurser när så krävs.

Det är bra för Sverige att ta tillvara de möjligheter till samordning och kostnads-effektivitet som ett medlemskap i Nato-alliansen leder till. Som FN-vän vill jag att Sverige aktivt bidrar till ett starkt internationellt samarbete för att främja säkerheten och att vi så snart som möjligt söker medlemskap i Nato.

Inga kommentarer:

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv

    Bloggtoppen.se