torsdag 30 oktober 2008

Dubbelmoral kring register

Svensk polis får inte ha register i form av fingeravtryck eller DNA för att säkerställa bevis vid brott. Trots att det uppenbara skälet är att göra vardagen mer säker för den enskilda personen och även för brottslingar som faktiskt säkrare blir dömda eller friade.
Svenska politiker och tyckare hävdar den personliga integriteten som huvudskäl till sin registernoja och ondgör sig samtidigt för den organiserade brottslighetens spridning i det svenska samhället. Samkörning av register är också kränkande enligt samma talesmän.
När vi reser till USA lägger vi snällt upp våra fingrar och hamnar i register där, när vi surfar på Internet och landar på diverse servers så hamnar vi i register, på ICA och alla andra ställen där vi använder våra kreditkort likadant.
Jag tycker att det är självklart att polisoch andra myndigheter som är satta att upprätthålla vårt rättssäkra samhälle f¨ska få registrera och samköra så mycket som är nödvändigt för att bekämpa brott och därmed säkerställa tryggheten, den verkliga integriteten, för den del av befolkningen som inte begår brott.

3 kommentarer:

Markus "LAKE" Berglund sa...

Så "rättssäkerhet" enligt dig är att registrera alla i polisens register, både brottslingar och oskyldiga?

Christoffer Willenfort sa...

Det är väldigt stor skilnad på det du skriver och sanningen.

Du försöker påsikna att polisen inte får hålla register. det stämmer INTE. om man läser innantill så står det "Det är människor som inte är dömda för brott och inte heller misstänkta." Så polisen får fortsätta att ha register men de får inte behålla information på personer som inte längre är misstänkta för brott eller mäniskor som har friats i rätten.

Det kallas rätssäkerhet. NGT som folkpartiet verkar ha glömt innebörden av de senaste åren.

/C- folkpartist och liberal.

Leo sa...

"Liberal humanist"

Det är nästan komiskt, med tanke på att ni i Folkpartiet också röstade för FRA, och nu vill rösta för IPRED som ger privata intressebolag rätt att kränka medborgarnas rättssäkerhet och integritet när de skickar ut hotbrev med maffiametoder...

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv

    Bloggtoppen.se