fredag 2 april 2010

Folkpartiet tar strid för Sveriges lärare!

Lennart Gabrielsson är dagens stora hjälte! Folkpartiet tar strid för en bra skola med tilltro till landets lärarkår. Lennart, Tack!

En förhandling mellan två parter måste bygga på förtroende, uttalar Lennart Gabrielsson 3:e vice ordförande i SKL:s styrelse. Något sådant förtroende finns inte nu mellan parterna.

Det är nu tredje avtalsrörelsen som striden om lärarnas arbetstid återkommer. Det är djupt olyckligt och fördjupar krisen mellan lärarfacken och SKL.

Folkpartiet lämnar nu förhandlingarna vad gäller lärarnas avtal. För de som vill göra en arbetstidsomläggning finns redan idag, i det centrala avtalet, möjlighet att göra lokala uppgörelser. Att centralt dirigera, i ständig strid med facken, har vi aldrig trott på.

Lärarna är skolans viktigaste resurs. Folkpartiets uppfattning är att de skall ha ett snabbt avtal och förhandlingarna skall ske så att förtroendet återskapas mellan parterna. Det var vår ambition vid förhandlingsbordet. Vi ser nu ingen snar lösning och avsäger oss ansvaret för den här formen av avtalsförhandling.

Vårt bestämda råd är att genomföra ett avtal som inte innehåller arbetstidsomläggning och efter avtalets tecknande aktivt arbeta för att återskapa förtroende parterna emellan, uttalar Lennart Gabrielsson.

Så här skriver Helene Odenjung, Lotta Edholm, jag för ett par dagar sedan och "lrbloggar" av Zoran, en annan blogg, Karolina Hilding - ja snart alla som tar skola, undervisning och kunskap seriöst!

Här är min medverkan i gårdagens SKOLFRONT - Folkpartiet står upp för kunskap och Sveriges elever och lärare.

2 kommentarer:

Dominic Summerton sa...

Det var bra gjort tycker jag!Det finns dock mycket kvar att göra för att höja kvalitén i skolan, t.ex. att öka intresset för duktiga studenter att välja yrket, öka datortätheten för elever (en dator till varje elev) och inte minst lägg tillbaka ansvaret för skolan till staten. Kommunerna klarar inte av detta! :)

Mikael Wendt sa...

Dominic!
Vi är helt överens om detta.
Ha en bra påsk!
Mikael /Cheers!)

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv