tisdag 30 mars 2010

Grön tillväxt i vackra Skövde

I den aktuella debatten om grönområdena i Skövde har världens trevligaste storstad New York och dess underbara Central Park nämnts som bra exempel på stadsnära gröna oaser.
Skövde kommuns yta är 683 kvadratkilometer att jämföra med New Yorks 777 kvadratkilometer.
Frågan om det finns någon gräns för hur många som kan bo i Skövde har väckts. Jämfört med NY får vi befolkningsmässigt plats med fler än 150 helt nya Skövde inom kommungränsen.
Ur samhällsekonomiskt perspektiv ser vi i Folkpartiet att det på längre sikt är önskvärt att vi når 100 000 invånare.
Vi tycker att det är viktigt att Skövde fortsätter att vara en härligt grön stad som erbjuder bra boende, arbetstillfällen, omsorg och god utbildning. Företagarna har en central roll i stadens utveckling och vi vill möjliggöra och förenkla för deras utveckling.
Fortsatt tillväxt är en förutsättning för detta liksom när service och kvalitet ska utvecklas för oss som redan är Skövdebor. Tillväxten ska ske genom klimatsmarta lösningar och långsiktig planering så vi inte bygger bort utan utvecklar vår vackra stad.

Vi hoppas på en fortsatt Allians i Skövde med fler Folkpartister i den politiska ledningen. Stödet för Alliansen i Skövde är starkt och ökar igen på riksplanet.

Min Folkpartikollega i Göteborg, Annika Beijbom, reflekterar över de senaste dagarnas händelser. Skövde är ett viktigt komplement till Göteborg som utvecklingscentra i Västra Götaland.

2 kommentarer:

Eklindh sa...

Jag har sagt detta över en miljooon gånger snart. Bygg högre. Högre byggnader är både "klimatsmart" och effektivt på ytan. Det finns ingen idé att lägga miljoner på "trädgårdsstadsdelar" Många av oss som vill bo centralt är medvetna om att man då bor utan trädgård. Bygg höga byggnader i centrum. Använd de nedersta våningsplanen till affärer och liknande. Sedan kontor och i toppen bostäder. Precis som man gjort i New York.
Grönområden i alla ära. Men Skövde är helt kass på detta. Boulonger som är full av sly eller ankskit. Karstorp som är en otillgänglig skitområde där man inte kan gå utan att kanske bryta benen av sig. Satsa på att städa upp de få grönområdena som finns kvar och bygg högt. Tänk på att komma närmare himmlen.

Mikael Wendt sa...

Emil!
Vi, du och jag, är helt överens i denna fråga.
Jag gör vad jag kan. Bra att du är med på den båten också!

Ha det bra!
Micke

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv