lördag 20 december 2008

Snuttifierade debattprogram

TV är en underbar möjlighet för att skapa och spegla opinionen i vårt land. Jag eftersöker ett debattprogram där en panel på fem personer debatterar under 60 minuter. Inte fler program av det format som Lennart Ekdahl och Janne Josefsson har. Det är ett format som inte funkar.
Det hela blev tydligt när Stina Dabrowski skulle hålla i Debatt. Stina som är en mycket bra TV-journalist, precis som Janne och Lennart, slutade eller fick gå (vilket är ointressant) därför att våra förväntningar var rimliga, men produkten (TV-programsformatet) håller inte vad vi har rätt att kräva.
Senast nu i veckan var debatten om "Rosengård" ett exempel på 45 minuter som gav väldigt lite "nytt sken" åt frågan. Allt tydligare blir det att vår ändrade inrikning av integrationspolitiken är mer än nödvändig.
Kommentarer från "vanligt folk" kan ingå som bandade inslag.

2 kommentarer:

Åsa sa...

Hur ska "vanligt folk" tolkas?
Vilken kategori människor tycker du ska ingå i panelen i den nya formen av debattprogram du efterfrågar?

Mikael Wendt sa...

Det jag avser är kommentarer från folk på gatan som redan i dag används i viss mån. Reportrar som samma dag som programmet ska sändas ställer frågor som besvaras av "vanligt folk" som passerar på gator och torg i olika städer.

Det finns säkert många idéer om hur det kan göras på redaktionerna runt om i landet.

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv