fredag 5 december 2008

Olika syn på IPRED

Det har blivit tydligt att IPRED berör och upprör många. Det finns klara intressegrupper med motstridiga intressen. Därför känns det bra att regeringen hanterar frågan helt och hållet ur ett rättsligt perspektiv.
Så här presenteras propositionen på Politikerbloggen. Vad tycker du om den beskrivningen? Lars Lindström på Expressen skriver såhär. I Aftonbladet tycker några på detta vis. Jag tycker att vi är tryggare idag än igår, något jag vet att inte alla håller med om.

1 kommentar:

Nathaniel sa...

Tack, äntligen lite respekt åt de som inte håller med dina personliga åsikter. Bättre sent än aldrig :)

Angående lagen så är problemet detsamma som med FRA-lagen. Att den är bättre än tidigare förslag spelar ingen roll, den är fortfarande genomrutten. Att ingen kan svara på hur den ska upprätthållas (vilket är problemet med upphovsrätten till att börja med, och som denna lag var tänkt att lösa) är illa, och det bara antas att internationella storbolag ska arbeta enligt "svenska traditioner" är rent löjligt naivt, när det räcker med att slösurfa på tekniksidor för att se en helt annan bild än den lobbygrupperna naturligtvis visat upp.

Sist men inte minst, vilka är dessa "vi" du så självklart nämner. "Jag" känner mig inte på något sätt tryggare, oavsett om jag hade fildelat eller inte. I allra bästa fall är det bara upphovsmän som du själv som kan känna sig "trygga", tills de upptäcker att lagen gäller för dem också. Upphovsmän fildelar också, ifall "ni" inte visste det.

ps.
Tack för en tydligt förbättrad attityd till dina motståndare i de senaste inläggen.

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv