måndag 10 mars 2008

Polisen ska göra polisarbete

Renodla arbetsuppgifterna för polisen och öka antalet civilanställda för administrativa tjänster. Det vinner alla på. När polisen inte har nödvändiga resurser kan de inte synas ute i vardagen. När det saknas poliser så minskar vår tillit till samhällets förmåga att upprätthålla lag och ordning. Det är mycket allvarligt! Då ökar risken för korruption, kriminalitet och att medborgarna sluter sig samman i olika grupperingar för att ta lagen i egna händer. Folkpartiet säger nej till en sådan utveckling.
Det är dags att upprätta närpolisen. För att lyckas med sitt arbete behöver polisen god kännedom om närområdet. Jag vill att polisen ska finnas nära oss medborgare, så att du och jag kan känna trygghet var vi än bor.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Dagens artikel i SvD utgör väl näppeligen någon nyhet för dig? Ditt inlägg är f ö något av det mest floskulösa jag läst på länge. De åtgärder du talar om är förvisso välkomna, men hur och när skall de genomföras?

Förtroendevalda politiker skall, för att kunna tas på allvar, utarbeta seriösa förslag till förbättringar. Slå in öppna dörrar och uttala truismer kan vem som helst göra.

Ch. sa...

Då väl det här också floskler då kanske men visst man efterlyser handling' När får vi se det? Vilket parti ska vi rösta på?

Sverige har bra polisutbildning och kunniga poliser jämfört med många andra länder där de är rena skämtet. De är språkkunniga, allmänbildade och har oftast på djupet förstått vad deras jobb går ut på.

JAG RESPEKTERAR SVENSKA POLISMÄN.

Men det är en SKANDAL att 6 av 10 inte ägnar sig åt det som de är utbildade för!

1) Detta samtidigt som det inte bara skriks efter utan också verkligen behövs fler synliga poliser.

2) Detta samtidigt som det finns professionella kontorister, sekreterare, förhörsledare, teoretiker etc. som skriver hur många ord som helst i minuten, kan svara vänligt i telefon, ge snabba besked och/eller se övergripande lösningar.

Poliser som inte jobbar yttre tjänst ska åtminstone ta av sig uniformen!


http://blottenlogg2.blogspot.com/

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv