tisdag 9 december 2008

Hur ser rödgrön energipolitik ut?

Jag väntar med spänning på att få svaren kring en hel del frågor avseende hur politiken ska utformas av "De rödgröna". Förutom ekonomi och utrikespolitik som naturligtvis är huvudfrågorna för Sveriges befolkning och svårast för dessa partier att enas om, så gäller det även en del sakområden som energi (kärnkraft), skolväsendet, vården med mera.
Nu har de ju i vart fall enats om ett namn och det är ju alltid en start.
Vänstern har det jobbigt internt nu vad det verkar enligt pressen. förståeligt tycker jag.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Helsingborgsföretaget Emotron har i dagarna fått ett pris i EU för sitt arbete med utveckling och tillverkning av Frekvensomriktare för styrning av elmotorer till fläkt,pump och kompressordrifter.Emotrons VD har tidigare uttalat sig om att svensk industri skulle kunna spara in
20TWh enbart vid användningen av Frekvensomriktare för styrningen av elmotorer i industriella processer.
NFOdrives är ett annat svenskt företag i samma bransch liksom ABB.
Negawatt har en enorm potential som dessutom är billigare än investeringar i ny kraft.
Idag är det främst den svenska skogsindustrin som vill ha nya investeringar i nya kärnkraftverk i Sverige.
Sverige är världens 4:e största tillverkare av tidningspapper.
En bransch som icke har framtiden för sig över huvudtaget.
Att förmedla nyheter i tryck är ett för långsamt medium samtidigt som det saknar simultan interaktivitet som webben har.
Norden har en stark tradition av tidningsläsande men den traditionen kommer att brytas kommande år och trenden är redan inledd.
Den svenska skogsindustrin med dess pappersbruk förbrukar 20TWh där produktionen av Journal- och tidningspapper rimligen står för 3-4TWh mot bakgrund av att Sverige är världens 4:e största producent av tidningspapper där 80% går på export till norden och europa.
I Sverige förbrukar uppvärmning av bostäder och fastigheter 42TWh.
Ändå har Sverige fortfarande inte satsat på att aktiv satsning på att bygga Passivhus som man gör i Tyskland eftersom man i Tyskland har ett pris per kWh som är dubbelt så högt som i Sverige.
Incitamentet saknas alltså i Sverige för att energieffektivisera!

Olbap sa...

Med klimatkommunisterna vid rodret så kommer Sveriges näringsliv att utplånas (på grund av extremt höga energikostnader - på grund av klimattalibanernas hysteri), och medborgarnas räkningar för el att spränga plånböckerna. Svenskarna är ett utvecklingsstört folk (i dubbel mening) om de röstar in dessa galningar i makten 2010. Då kommer resterna av Sveriges patetiskt lilla industri att flytta ifrån Sverige. Pappersbruken har nästan helt gjort det redan, snart ryker resten. Jag och en MASSA andra kommer INTE att rösta på Kaos Koalitionen.

Och, jag har inte ens nämnt bensin/dieselkostnaden...

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv