torsdag 23 april 2009

Nu är debatten stormig igen

Rättegången mot Pirate-Bay kanske ska göras om.....
Imagine vad Lennon tyckt om denna verksamhet....
Fonder ska startas till de drabbade tjuvarna...
Piratpartiets namn är rätt talande...
I EU röstade man idag lyckligtvis för fortsatt skydd för enskilda upphovsmäns verk.

7 kommentarer:

Skattesmitarn sa...

Vilka tjuvar - ingen har ju snott nagot ?

Nathaniel sa...

Ja, visst är det underbart att de ännu levande Beatles-medlemmarna får fortsätta tjäna pengar utan att lyfta ett finger, eller att bolagen som en gång övertog rättigheterna får fortsätta släppa tjatiga samlingsalbum om och om igen...

Säg mig, Mikael, i vilken annan bransch anses det vara en rättighet att jobba nån månad, eller kanske ett år, och sedan leva på det arbetet resten av ditt liv (där "liv" är väl tilltaget att betyda mogen ålder + 95/70 år)? Jag vill gärna veta, så att jag kan byta jobb.

Jag antar också att du skulle varit helt nöjd om du råkat ut för en domare som troligtvis varit jävig - och som tycker det är bra att själva poängtera motsvarande "klart jag själv inte tycker jag är jävig. Om någon borde veta, så är det väl jag själv?"

Mikael, förstår du åtminstone vad det är Piratpartiet faktiskt kämpar för? Eller vill du envisas med att, som ett grinigt barn, tjata om att partiet bara består av finniga fjortisar som vill stjäla musik?

Tor sa...

På vilket sätt ligger det i allmänintresset att pengar som skulle kunna spenderas på nya artister går till gamla (och ifall de har ofördelaktiga avtal - till skivbolagen snarare än musikerna) och att vårt gemensamma kulturarv låses in?

Anonym sa...

Jag antar att du bara är gammal och inte dum i huvudet. Men vem vet?

Eklindh sa...

Så Mikael att förlänga upphovsrätter på inspelningar är till 70 år är helt rätt. Men med medicin då? Skall inte forskaravdelningen få ha sina patent i 70 år till tänk vad pengar de kan tjäna då?

Eller är du inte konsekvent i rättigheter till skapande?

Michael Gajditza sa...

Det är märkligt att någon som utger sig för att vara politiker är så dåligt informerad att han kallar fildelare för tjuvar. Fortfarande. Efter hela den diskussion som varit? Deltagit men ej förstått skulle man kanske kunna säga.

Ska därför försöka förklara detta extra tydligt.

Tjuv är man om man stjäl något, eller hur? Stjäl man något så är det ett stöldbrott och dessa regleras i Brb, brottsbalkens kap. 8.

För att kunna kalla fildelare för tjuvar måste alltså någon sådan vara lagförd jml 8 kap. Brb. Logiskt sett så ska det ju vara fallet.

Men, någon sådan existerar inte och följaktligen är det inte fråga om stöld och de du kallar tjuvar existerar inte.

Tror du själv att IPRED lagen hade införts om fildelning var stöld?

Vill du nu äntligen sluta att förolämpa mig genom att kalla mig tjuv?

Ska vi å andra sidan klistra etiketter så tar jag den stora röda lappen o klistrar den på dig. Du vet, den där det står icke-demokrat på?

Fildelandet för många nya musiker ett utmärkt sätt att marknadsföra sig när ogina producent- och skivbolag inte vill.

Fakta visar att industrin aldrig gått bättre. Fakta visar också att fildelare tillhör dom som köper mest. Annan modern forskning, t.ex vid universiteten i Harvard, Göteborg och Amsterdam visar entydigt att fildelandet är bra för hela samhället.

I sak är också den här lagen en styggelse och det är uppmuntrande att se hur ephone vägrar lämna ut något med hänvisning bl.a till Europakonventionen.

Det är just en plånboksfråga det INTE är. Det är en principiellt viktig demokratifråga om vi ska ha ett rättsligt förfarande som innebär att den ena parten får framträda i rätten med påståenden som den motstående parten inte får reda på förrän efter en månad och hans rättssäkerhet ses inte ens om av ett för ändamålet särskilt ombud.

Är det rätt, tycker du, att den kärande parten får rätt att genomföra motsvarande husrannsakan och betalningssäkring på dessa grunder?

Tycker du att det är riktigt att skampålen återinförs på sätt att lobbyn, i händelse de vinner målet, får rätt att begära att den svarande ska publicera domen på egen bekostnad?

Detta är sannerligen inga plånboksfrågor utan viktiga frågor för hur hela vårt samhälle ska se ut i framtiden.

Lägg till ovanstående en jävig domare samt en välgrundad misstanke om att Antipiratbyrån gjort sig skyldiga till dataintrång och en otäck bild framträder.

Här hittar du polisanmälan jag gjort mot APB. http://blogg.aftonbladet.se/21909/perma/1184108

Några dagar senare återfinner du även den anmälan jag gjort till datainspektionen.

Lars-Erick Forsgren sa...

Instämmer med t ex Tor, Eklind och Mihael G!

Demokrati handlar inte om pengar. Demokrati handlar bl a om integritet, rättssäkerhet, medborgarrätt, fri (inte gratis!) kommunikation utan att bli avlyssnad eller registrerad.

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv

    Bloggtoppen.se