torsdag 1 maj 2008

Vakna, vad är det som pågår?

Läser om att vägverket får uppdrag och lägger en massa pengar på att ta fram en "Fru Gårman". Är det klokt användande av gemensamma resurser? Nej, säger jag.

Alf Svensson skriver på DN debatt om sin syn på familjepolitik. Jag tycker att det är ett förenklat synsätt att påstå att äktenskapet är lösningen på allt. Särskilt när man som kristdemokraterna inte vill göra det möjligt för alla människor att ingå äktenskap. OM Alf Svensson vidgar sina tankebanor och istället talar om det ansvar som varje vuxen person har för sina egna handlingar och särskilt gentemot sina barn - och även alla andras barn - då kan jag ansluta till en del av resonemangen. MEN när du stänger ute människor från att vara en del av det samhälle vi lever i då har vi ingenting gemensamt, Alf Svensson!

Ett barn mördas, det är fruktansvärt. Personen som gjort detta är lyckligtvis gripen, ska få vård och tjäna sitt straff. Familjen kommer aldrig att glömma detta, men måste lära sig att leva vidare. Alternativ saknas. Personligen tycker jag att lösnummersförsäljning, genom fortsatt spekulation i alla möjliga gamla mord, är avskyvärd. Det blir därför svårt för mig att förstå det symboliska värdet av att publicserviceföretaget SVT ska direktsända begravningen. Jag undrar vad som blir bättre utav det?

Var femte ungdom anser att våldtäkt är något man får skylla sig själv för när det händer, skriver Aftonbladet. Dessutom att det är ett tjejproblem. Aldrig att jag går med på den beskrivningen. Från min horisont är det alltid förövaren som är och äger problemet. En person , man eller kvinna, som inte kan hantera sin lust och inte respekterar alla människors lika värde begår våldtäkter. Det kan aldrig vara den utsatta personens fel. Hur tänker ni som har motsatt åsikt?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nu vill jag avsäga mig tillgång till SVT och uppsäga TV-licensen. Andra kan naturligtvis ta avstånd på detta för SVT uppenbara sätt genom att sluta finansiera deras verksamhet.

Anonym sa...

Namninsamling mot "Fru Gårman"!

http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=1931

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv

    Bloggtoppen.se