tisdag 15 januari 2008

Tryggare med fler poliser

I ett flertal debattartiklar har jag, gång efter gång, uttryckt att vi behöver fler poliser - som syns och verkar ute bland oss i samhället. Nu visar det resultat "Polis på krogen minskar våldet"

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tryggare?

Minska på polisen. Det är en korrupt terrororganisation.

Och ni i högern vill väl så småningom privatisera poliskåren också?

Mikael Wendt sa...

Alla – oavsett kön, etnisk bakgrund, sexuell läggning eller ekonomiska tillgångar – har rätt att känna sig trygga i vårt samhälle. En fungerande rättsstat är också helt avgörande för att välstånd ska skapas och bevaras. Företag drabbas hårt av den växande brottsligheten genom ökade kostnader för försäkringar och förluster i samband med brott.Under många år har brottslighet och otrygghet ökat. Vi vill öka det brottsförebyggande arbetet och samtidigt ta kampen mot all slags kriminalitet på större allvar. Målet för folkpartiets politiska förslag är att var och en av oss ska ha frihet och möjlighet att förverkliga våra drömmar om ett gott liv. Vi tror på människors förnuft och samvete. Politiken ska riva hinder och skapa förutsättningar – inte bestämma hur vi ska leva våra liv. Det personliga ansvaret kan aldrig ersättas av politiska beslut.

Folkpartiet liberalerna är ett idéparti. Vi ser inte som vår uppgift att företräda vissa grupper eller intressen. I stället står vi upp för medborgaren i kontrast till dem som i första hand ser sig som representanter för en viss samhällsklass, livsåskådning eller uppfattning om hur livet ska levas.
Folkpartiet är Sveriges liberala parti och vi vill förändra det som inte är bra - oavsett om det kommer från höger eller vänster. Människors frihet och trygghet är viktigt för mig, frånvaron av synlig bra polis är ett stort bekymmer.

Anonym sa...

Låter som om du har kopierat direkt från partiprogramet Mikael. Har du ens varit ute och sett hur poliser arbetar? Hur farliga dem egentligen kan bli. Vi har för många poliser för vår egen säkerhet. Misstolka inte. Men polisen ska inte expandera, den ska bli mer kvalitémässig! Poliser idag förhindrar inte brott. De hinner inte. Och det är inte för att vi har för få, utan för att de vi har jobbar irrelevant. De är ute och jagar mopedbusar och fulla ungdomar. Häller ut och beslag tar deras sprit.

För det första så borde de jobba med de grövre brotten som pedofili, våldtäckt och annat hot mot vårt folk. Kanske inte så mycket på ungdomar eller att ett svinrikt företag blir länsat på 10 datorer. Poliser är inga robotar de är människor också, men förbättra hellre vår värdelösa polis än expandera.

Mikael Wendt sa...

Min uppfattning är att vi både behöver se över polisens arbetsuppgifter och metoder samt att de är för få. Polisen ska arbeta med alla typer av brott. Såväl ungdomsbrott som "grov kriminalitet".

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv

    Bloggtoppen.se