måndag 10 maj 2010

Ett starkare EU

Grekland har misskött sin ekonomi. Det drabbar i första hand alla som lever sina liv i Grekland. Nu väntar mycket kraftiga reformer, neddragningar och förändringar för att få ordning i de offentliga finanserna.

EU är oerhört viktigt för att detta ska kunna lösas. Inatt kom EU-ländernas finansministrar överens. Samarbetet är starkt, även de länder som inte har Euro visar sitt ansvar. Det märktes omgående på Asiens börsmarknad. IMF och EU har tagit gemensamt ansvar, nu är det dags för Grekland regering att visa samma ryggrad!

Europa hade troligen varit söndertrasat ekonomiskt efter den senaste internationella finanskrisen om inte det varit för Euron.
De som nu använder Greklands nationela ekonomihaveri som argument mot Euron gör sig skyldiga till ett moraliskt övertramp av stora mått - enligt mitt sätt att se det.

Såhär skriver Carl Bildt.

1 kommentar:

bloggare på icedaniel.se sa...

Sverige har dragit fördel av att inte ha euron. Greklands krisen påverkar inte oss lika starkt som de som är i eurozonen. Varför den större valuta skulle vara bättre än en liten vet inte jag om en valutaunionens medlemslännder gör stora underskott. Enda fördelen jag kan se är att en stor valutaunion kan stå emot underskott längre tid än en liten. Men förr eller senare måste underskottet bort. DET GÄLLER TOM USA !!!

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv