onsdag 14 oktober 2009

Två kontroversiella lagar

I USA kom Obama ett steg närmare att få igenom sitt förslag om en allmän sjukförsäkring.
FRA debatteras hett i riksdagen nu och vi får se hur det slutar, Tolgfors är lätt irriterad på argumentationen från olika håll just nu.
Signalspaning utförs av FRA med syftet att ge bland annat regeringen och försvarsmakten, ett informationsöverläge. I en demokrati och rättsstat, som Sverige, måste vi fortlöpande granska och diskutera metoderna, målsättningarna och vilka prioriteringar som ska gälla för vår underrättelsetjänst.

3 kommentarer:

Tor sa...

Tolgfors irritation är ju välbefogad - socialdemokraternas hållning i FRA-frågan är rent hyckleri. De säger ju inte vad de vill ha och vilka fel som de ser.

Jag är oerhört kritisk till FRA-lagen och därför delar Tolgfors kritik mot oppositionen, men av en helt annan anledning. Vänstern och miljöpartiet har lyft upp bra invändningar, men vi har nästan helt saknat opposition från det största oppositionspartiet. Deras kritik har mest varit av typen: "vi föreslår att det hela skjuts på framtiden så att alliansen får hela skulden" eller "vi fick inte vara med och påverka så därför tjurar vi nu och sätter oss emot".

Mikael Wendt sa...

Tor, visst är det så, jag håller med dig!

MW

Kraxpelax sa...

Psykopathögern avslöjad:
.
Skandal.
.
UT MED KRISTDEMAGOGERNA UR RIKSDAGEN!
.
- Peter Ingestad, Solna

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv