söndag 13 september 2009

Stoppa galningarna

VI som inte accepterar bränder och förstörelse av våra gemensamma tillgångar måste agera.

Fler av oss måste ut och visa oss på kvällarna, vi måste säga vad vi tycker.
Vi är fler än galningarna som sätter hus och bilar i brand och kastar sten på bussar.
VI är så många fler och vi har inget att frukta om vi visar vad vi står för - är vi tysta och stannar inne med våra synpunkter - DÅ kan det gå riktigt illa!
NU är rätt tid att på alla vis, genom kvällsvandring, insändare, närvaro av frivilliga vuxna i idrottsklubbar, på fritidsgårdar, gator och torg. NU rättar vi till tokerierna i samhället.
Polis och rättsväsende kommer att fixa detta, men vi kan bidra genom att vara närvarande och uttala våra åsikter i samtal med ungdomarna.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Ja det är bara att gå ut och visa sig på kvällarna säger du? Ja om man vill riskera att bli knivhuggen eller misshandlad så?
Ställ dig istället frågan hur Sverige har kunnat bli så här de senaste åren precis som jag har börjat göra!

Claes sa...

Vilka är det som beter sig så här? Det är naturligtvis inte acceptabelt. Är det något speciellt de är missnöjda med (politik,arebtslöshet eller vad som helst) så får de försöka få ut detta på annat sätt. Eller också vill de bara djävlas i största allmänhet? Visa sig och säga ifrån kan man gärna göra så länge det inte hotar ens egen säkerhet. Orkar man lyssna eller diskutera med de som gör sådant här i missnöjde är det väldigt bra! (Brister väl själv på detta). Men jag upprepar att bränder och sabotage inte är acceptabelt.

Göteborgare i Sthlm

Josef Fransson sa...

Civilkurage är en bristvara i Sverige, så är det, men det är kanske inte så konstigt. För ett par år sedan blev en ca 30-årig kille med civilkurage ihjälsparkad för att han sade till ett "ungdomsgäng" att inte kissa i en husport. Detta är inte någon isolerad händelse, utan är ett växande problem i vårt samhälle. Ligister och våldsverkare tar över allt mer på gatorna i våra städer.

Frågan är bara när politiker som Mikael Wendt skall lyckas göra kopplingen mellan denna utveckling och de senaste decennierna massinvandring.

Mikael Wendt sa...

Anonym, du och jag ä rmånga fler än de som gör fel.
Jag är ute och rör mig utan att bli nersparkad eller något annat.
Claes, tack för ditt svar.
Josef, felatkiga slutsatser får du mig aldrig att dra eller acceptera. Inte heller kommer jag att sortera människor såsom du och andra Sverigedemokrater vill göra utifrån var vi kommer.
För min del gäller att samma regler gäller för alla i vårt land - något mer behövs inte.
Här är en artikel som jag rekommenderar er att läsa alla tre:
http://www.gt.se/nyheter/1.1704760/freden-i-kronogarden

Mikael Wendt sa...

Josef, sabotage som det som du utsatts för vet du att jag tar bestämt avstånd från, vilket bland annat framkommit i insändare jag skrivit.

Skillnaden är att jag inte ser någon skillnad i om skadegörelsen på din bil genomförts av en skåning, arab, tysk, stockhollmare, muslim, kristen Skövdebo eller en gammal tant - det är lika illa oavsett personens ursprung/bakgrund.

Vänligen
Mikael Wendt

Anders R B sa...

Men när det i stort sett utislutande är invandrare som gör sånt här, då kan man väl åndå säga att det finns ett system i det?

Det är rör sig inte om några missnöjd ungdomar som samhället inte hjälpt tillräckligt mycket, det handlar helt enkelt om muslimer som sprider sin kultur genom att angripa vår kultur.

Det kommer aldrig nånsin att få en mångkultur med muslimer att funka i ett civiliserat land och det är svenska folket på väg att upptäcka nu vilket gör att jag ser fram emot nästa års val!

Anonym sa...

Kära Mikael,

Jag bor själv i en av de svårast utsatta stadsdelarna. Arbetar regelbundet i ett par andra. Jag kan garantera dig att du INTE skulle kunna gå oantastad, som svensk medelålders man, genom någondera en kväll/natt. I vilket fall inte utan att medvetet undvika möten med de människor (läs: grupper av mer eller mindre agiterade unga arga invandrarkillar) du ser. Att tro något annat, visar bara på det (förmodar jag) faktum att du lever i, och har växt upp i, en annan verklighet än vår.

Själv är jag etnisk Svensk, helt svensk stamtavla så långt bak jag kunnat släktforska (sista uppgiften från 1740-talet...). Men som sagt, boende och uppvuxen i ett invandrartätt område. Och jag när inte några rasistiska åsikter för egen del. Men jag blundar inte heller för fakta. Flertalet av de inblandade i de aktuella händelserna ÄR unga, aggressiva, invandrarkillar, med mer eller mindre allvarliga mentala störningar- Avsaknad av empati, eller uttalat sociopatiska tendenser.

Och nu är måttet rågat. Jag söker bostad någon annanstans. Röstar med fötterna, så att säga. Och apropå rösta, i nästa val kommer jag att tänka två gånger innan jag lägger min röst på något av de etablerade partierna. Jag har röstat på(M)eller(FP) i alla år, men känner mig sviken. Och jag vill inte liera mig med mörkermännen inom den mer eller mindre extrema ultrahögern. men får mer och mer förståelse för dem som går åt det hållet. Sverige har blivit en tummelplats för dumsnällhet, naivitet och dess motsats.

Ni politiker, och myndigheterna, måste ta tag i problemen nu, innan andra krafter gör slag i saken, bokstavligt talat. Det har hänt i åtskilliga demokratier genom historien, som raskt förvandlats till diktaturer, delvis beroende på etablerade politikers oförmåga att handla efter sina väljares önskan, inte sina egna önskedrömmar...

MVH/ Christer

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv