söndag 2 maj 2010

Vem är "arbetarklass"??

Vem är ”arbetarklass” och vad är definitionen 2010? En verkstadsarbetare med 30 000 kronor eller mer i månadslön (skift på Volvo) eller en akademiker med 23 000 kronor i lön och ett berg med studieskulder efter 4-5 års universitetsstudier...

Allas rätt att demonstrera försvarar jag naturligtvis, men så också min egen rättighet att framföra åsikten om det tvivelsaktiga i att ett parti (Socialdemokraterna), som i huvudsak gynnat storfinansen och ständigt tyngt enskilda individers initiativ till entreprenörskap, säger sig företräda arbetare 2010 enligt en 1800-talsdefinition.

Vem "arbetar" mer än en småföretagare???

Jag tror inte att S-löftena innebär något positivt för Sverige, medborgarna och/eller småföretagarna. Dessutom så går ju opinionsmätningarna vilse i sin egen orientering...

Kent Persson (M), Roger Haddad (FP) och Rebecka Gabrielsson skriver såhär på sina bloggar.

P.S. Enligt Knuff så är min gårdagsblogg (nedan) den 6:e mest länkade.... D.S.

Mikael Wendt bloggar, På måndag kommer fakturan » Bloggar som kommenterar länken

4 kommentarer:

Thomas Hewitt sa...

Mycket riktigt, så är "arbetarklass" ett urvattnat påhittat begrepp som kanske fungerade på medeltiden, men idag är det bara löjligt. Kommunismen utplånade sig själv i det moderna väst. Idag kan man dela upp arbetsvillkoren enligt följande: Arbetsgivare, anställda, bidragsberoende. Vilken del man vill tillhöra är helt och hållet frivilligt.

Helena von Schantz sa...

Tack för ett bra inlägg. Det är hög tid att vi ifrågasätter gamla, förlegade begrepp och synsätt. Arbetarklassen är just ett sådant förlegat begrepp.

Mikael Wendt sa...

Thomas och Helena!
Tack för era kommentarer.

Ha en skön söndag!

En dåre på gatan sa...

Så skapar vi tusentals nya gröna jobb där all produktion av saker och ting som skapar Co2 avtryck, ersätts med tusentals nya jobb i tjänstesektorn.

Se videon:

http://darenpagatan.blogspot.com/2010/05/tusentals-nya-grona-jobb.html

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv