lördag 22 augusti 2009

Kyrkovalet

Alla som tillhör Svenska kyrkan och har fyllt 16 år kan rösta.
Gör det och rösta på någon som delar dina värderingar.
Då blir kyrkan mer som du vill att den ska vara.

9 kommentarer:

Nathaniel sa...

Vad röstar man på om man vill separera bort kyrkan från staten helt och hållet?

Anonym sa...

Nathaniel då ska du rösta på ett icke-partipolitiskt alternativ. Frimodig kyrka och POSK driver frågan om ett icke-partipolitiskt demokratiskt valsystem i svenska kyrkan

Nathaniel sa...

Jag löste det som så att jag, från och med imorgon, går ur Svenska Kyrkan, och låter bli att rösta i valet alls.

Mikael Wendt sa...

Nathaniel, då kan du inte påverka alls.
Hur gör du om en granne fluttar in som du inte gillar - byter du bostad då eller går ur bostadsrättsföreningen?
Kyrkan och staten är skilda åt sedan ett par år....
Sedan den 1 januari år 2000 är inga kyrkliga organ statliga eller kommunala myndigheter, lagstiftningen har reducerats till ett minimum och Svenska kyrkan beslutar själv vilka bestämmelser som skall finnas för den.
Ha det gott, hur du än gör!

Nathaniel sa...

Av samma anledning som du inte bryr dig särskilt mycket om att du inte kan påverka SDs riktning eftersom du inte är medlem, så bryr jag mig inte nämnvärt om att jag inte kan påverka kyrkans riktning. Jag är bara glad att inga fler av mina pengar kommer gå till att sända ut kristen TV-reklam, eller anställa fler personer inom kyrkan.

Mikael Wendt sa...

Nathaniel, jag är engagerad i Folkpartiet därigenom kan jag påverka svensk politik (SD, KD, M och andra politiska grupper påverkar varandra direkt och indirekt)

Men du ska naturligtvis inte vara med i kyrkan om du tycker att det arbete som vi gör för hemlösa, sjuka, ensamma och andra utsatta grupper inte är värt någonting.

Hälsningar Mikael Wendt

Nathaniel sa...

Jepp, jag är hemsk människa :)

Jag lägger isåfall mycket hellre de pengarna på icke-religiösa hjälporganisationers arbete. På så sätt hjälper jag lika mycket, men slipper främja en religion som tycker främjar lika mycket elakheter som godheter.

Har du någon annan vinkel på hur du kan få mig att låta dum som inte stödjer kyrkan? :>

Mikael Wendt sa...

Nathaniel, jag menar bara ärligt att man ska inte stödja det man inte tror på eller delar värderingar inför.
Jag får en känsla av att du missuppfattar mig hela tiden.
DU är inte alls en hemsk perosn vad jag kan förstå. Du verkar engagerad och du verkar vilja att det ska vara schyssta villkor.
Tråkigt om du inte kan läsa vad jag skriver utan att ge det någon färgning/attityd hela tiden som jag inte alls känner igen mig i.
Vi får kanske tillfälle att träffas någongång.
Det skulle jag uppskatta i vart fall och min övertygelse om att vi skulle förstå varandra bättre efter en träff i verkliga livet är stark - mycket stark!
Ha det bra

Nathaniel sa...

Jag tror inte alls du är så hemskt heller, utan retas mest med dig. Däremot kan jag ärligt säga att du ibland verkar hemskt missinformerad och oinsatt, och att du ibland har åsikter som jag överhuvudtaget inte delar med dig.

Dock har jag ytterst svårt att se "Men du ska naturligtvis inte vara med i kyrkan om du tycker att det arbete som vi gör för hemlösa, sjuka, ensamma och andra utsatta grupper inte är värt någonting" som något annat än en illa dold pik om att jag skulle vara ointresserad av, eller rentav emot, att hjälpa människor som inte är mig själv.

Det är väl heller knappast konstigt att du inte själv känner igen dig i någon annans kritik mot dig själv. Intelligent som du ändå är, så skulle du själv gjort något själv ifall du redan insett att något var fel. Det är just därför jag ger dig kritik, för att jag upplever det som att du är fullständigt omedveten om problemen annars. Låter inte det logiskt och bra?

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv