måndag 18 augusti 2008

NATO, EU och FN måste vara tydligare och agera

Ryssland rör sig inte ut ur Georgien. Diplomatin prövas på sitt yttersta. Nu är en tid som vi inte vill uppleva. Tydlighet krävs, men inte förhastade lösningar.
NATO är en viktig aktör som också utmanas av Ryssland.
Svenskt försvar behöver diskuteras på ett långsiktigt plan. Min uppfattning är att vi ska ha ett starkt försvar, skippa värnplikten, ge bra villkor till de som genomgår grundutbildning och ansöka om NATO-medlemskap så snart som möjligt Vårt nuvarande försvar är så sargat att vi troligen inte "platsar", men jag tror att det kan rättas till hyggligt snabbt.
FN når fram med hjälp till Gori - det är bra. Men bara en del av vad som behöver göras.
Mikael Odenberg visar än en gång att han är en klok person. Sten Tolgfors gör säkert sitt bästa, jag har inget ont att säga om honom - men Odenbergs uppfattning stämmer mer med mina tankar om försvaret.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken tur att vi redan avvecklat vårt försvar - vi hade inte haft en chans mot en rysk kärnvapenattack!

Eddie Dexx sa...

Jag tycker man borde vara mer orolig över USA än Ryssland då USAs imperialistiska utrikespolitik hotar världsfreden. Dessutom är det onödigt att provocera ryssen i onödan genom att placera ut missilbaser i Polen som ganska självklart är till för att hota ryssland än att försvara mot eventuella "terroristattacker" från Iran.

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv