lördag 10 maj 2008

SD:s siffror är beklagliga

Att SD får fler anhängare är beklagligt. Det resultatet är en svidande kritik mot de etablerade partiernas dåliga förmåga att beskriva verkligheten. De allra flesta med invandrarbakgrund i Sverige arbetar och gör ovärderliga insatser i samhället, samtidigt finns det många med svensk bakgrund som saknar jobb och är bidragsberoende. Det är alltså inte invandringen som är ett problem – problemet är utanförskapet.

Jag har haft möjlighet att resa och möta människor runt om i Sverige liksom i ett flertal världsdelar. Jag konstaterar att våra villkor är långt ifrån jämlika. Det måste vi ändra!
Jag tror på ett starkare EU som gör rätt saker liksom ett reformerat FN där de mänskliga rättigheterna och demokratifrågorna lyfts fram ordentligt.

Brottslighet, terrorism och fundamentalism kan aldrig utrotas utan en omfattande satsning mot fattigdom samt för demokrati och mänskliga rättigheter. Kunskap är en nyckel till framgång även här. Därför kan inte skolan vara värdeneutral, utan måste i allt tydligt ta ställning för humanistiska och demokratiska värderingar så som de uttrycks i FN:s deklaration om mänskliga fri- och rättigheter.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du skriver om arbetslösa svenskar, men nämner inte att invandrare i mycket högre grad än svenskar är arbetslösa? Bland vissa utomeuropeiska grupper är arbetslösheten groteskt hög. I en statlig utredning nämndes det att 90 % av somalierna stod utanför arbetsmarknaden.

Det är ju bara att kolla Folkpartiets egna utanförskapskartor så ser man att det är invandrartäta områden som toppar listorna.

4 % bör väl vara runt 200 000 personer. Löjligt att då påstå att det skulle röra sig om röster från arbetslösa.

http://www.regeringen.se/sb/d/108/a/36209

Anonym sa...

den 26 maj
Nazism , patrioter, nationalsocialis Info 14...ja de har många namn nazister i Sverige ...Med hatfulla vuxna män/kvinnor som styr ungdomarna ..Förser även en del sprit/ narkotika..lurar dem med att vara 'HYGGLO' i början....de har självklart en baktanke med det...eller hur..det hjälper inte att inte sätta ned foten och kräva ett STOPP!
Inkörsporten är nationalism, sd..nazism i Sverige=nationalsocialism =patriot vuxna indoktrinerar våra ungdomar skapar hat.mord..misshandel..vi svenskar har fått NOG!..Vi tänder ett ljus för alla offer de dödat..Mikael Andersson Till minne

Mikael Andersson var på fest förra lördagen. Han kom aldrig tillbaka.

Göran 49, blev orolig och kontaktade polis och sjukhus.
I tisdags åkte han till det hus där fest hållits.
Husets hyresgäst, en 26-åring, var hemma.
– Han sa att alla blivit ”dyngraka” och att Mikael gått till sin bil för att sova.
– Men Mikael hatade alkohol och drack aldrig, så jag förstod att det måste vara påhittat, säger Göran .


här var den sk 'festen' Mikael Andersson mördades vid 19års ålder.


En av Mikaels kompisar, en 19-åring, ringde och erbjöd sig att hjälpa till att leta. I förrgår anhölls han, misstänkt för mordet. Han nekar till brott.
Den 26-åriga hyresgästen och ytterligare två män, 25 och 30 år, är anhållna, misstänkta för medhjälp. En 17-årig kvinna, 26-åringens flickvän, är misstänkt för skyddande av brottsling och anhållen.
Fynd i Mikael Anderssons övergivna bil, som hittades i Skövde i torsdags, ledde polisen till dem.
Den misstänkte mördaren är sedan flera år aktiv nazist.



Hans mamma :
– Jag är tyvärr inte överraskad av misstankarna mot honom, säger hans mamma.
Hennes son klippte banden med modern för flera år sedan.
– Jag tolererade inte att han höll på med droger i närheten av sina småsyskon.
Mamman säger att sonen flera gånger vårdats för sitt missbruk. – Och nu har han ju suttit i fängelse för att ha misshandlat Mikael. Det är två veckor sedan han kom ut.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2540408.ab



Mikael Andersson, 19, från Lidköping är inte längre vid liv.. I söndags em fann polisen Mikaels kropp i en gödselbrunn mellan Skara och Skövde med skador på kroppen.

Jag tänder ett ljus för Mikael och hans familj- och alla andra fina människor som dödats och misshandlats av sveriges NAZISTER

..ända sedan mordet på Hjon Hron...ett ljus även för dessas nära och kära.Tag ljuset med dig...och länken till exit för dig som behöver hjälp att hoppa av nazismen i Sverige.



http://www.fryshuset.se/wlt/8288AF53-506C-4037-B677-3F9157198389.wlt
Tel
08-691 76 00
----------------------
Mail
exit@fryshuset.se


läs oxå HUR lätt det är att luras in i nazism/patriotism/nationalsocialism:

http://sussstenssonsweden.spaces.live.com/blog/cns!86AD342C76A0133B!5593.entry#comment

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv

    Bloggtoppen.se