fredag 16 maj 2008

Nu bryter vi utanförskapet

Självkänslan växer när man försörjer sig på egen hand och kan påverka innehållet i sin vardag. Därför vill vi göra allt vi kan för att fler ska få arbete.
Att nästan varannan vuxen i de centrala delarna av Skövdeförorten Södra Ryd fortfarande saknar jobb och tvingas leva på olika former av bidrag, är ett arv från misslyckad socialdemokratisk politik.
Nu har fler än 165 000 tusen personer fått jobb sedan Sverige fick en arbetarregering värd namnet och vartannat nytt jobb går nu till en person som har rötter i ett annat land.
Med nya och bättre villkor är alliansregeringen på väg att lösa hur fler ska kunna försörja sig genom eget arbete. Vi är således på god väg, men måste göra mer.
De allra flesta med invandrarbakgrund i Sverige arbetar och gör ovärderliga insatser i samhället, samtidigt finns det många med svensk bakgrund som saknar jobb och är bidragsberoende. Det är alltså inte invandringen som är ett problem – problemet är utanförskapet.
Ansvaret för att bryta utanförskapet bär vi gemensamt och vi måste ta den uppgiften på allvar. Folkpartiet har en politik som ger alla ansvar, kunskap och möjligheter. Men vi vågar också prata om skyldigheter som gagnar det gemensamma.
Vi vet att jobb och språkkunskaper är grundläggande för en fungerande integration. Därför förbättrar vi nu svenskundervisningen för invandrare (sfi).
Folkpartiet står upp för ett samhälle där alla får möjlighet att växa och leva sina liv utifrån sina egna förutsättningar.
Det spelar ingen roll om du är ung eller gammal, infödd eller inflyttad, kvinna eller man.
Det finns plats för Dig.
Nu bryter vi utanförskapet!

Inga kommentarer:

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv

    Bloggtoppen.se