onsdag 2 januari 2008

Snabba och radikala åtgärder behövs!

En hållbar miljö- och klimatpolitik är en av vägarna som leder till ökad trygghet och en fredligare värld. Vid sidan om faktorer som att säkerställa människors rätt till utbildning, skapa förutsättningar för livsmedelsförsörjning, ge bra sjukvård och basala ting som tillgång till rent vatten, är det hög tid att ta klimatfrågan på allvar. Vi behöver ett starkare FN.

Många av världens klimatforskare är överens om att det är mänskligt agerande som till största delen påverkar klimatförändringen vi nu ser. De säger till oss att agera nu för att undvika de värsta farorna för våra barn och barnbarn - imorgon kan det vara försent. Jag delar den uppfattningen

Vi behöver snabbt och radikalt minska användandet av fossila bränslen (kol, olja etc.) och ersätta det med energislag som är renare och gärna förnyelsebara. Vind, sol, vattenkraft, biogas och kärnkraft är samtliga bättre än kol och olja. Forskningen gör framsteg när det gäller att kunna ackumulera energi. Det innebär att det inte är omöjligt att även transportfordon delvis kan drivas med solenergi i framtiden.

Inga kommentarer:

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv

    Bloggtoppen.se