tisdag 12 maj 2009

Folkpartiet är Sveriges enda socialliberala parti

Civilkurage, öppna gränser, empati och förståelse för utsatthet Det är Folkpartiets kännetecken som du och jag tillsammans ska utveckla.

Inför Eu-valet har du flera alternativ för att stärka de socialliberala krafterna inom EU.
Rösta på en Folkpartist, kryssa Annika Beijbom.
Jag föreslår att du läser på, kontaktar och tar reda på mer om Annika Beijbom från Göteborg.
Här nedan en fråga som ger oss en liten del av vem Annika är och vad hon står för. Kontakta henne gärna på 0705-74 16 42 .

Fråga: Vad för slags frågor vill du helst arbeta med i Europaparlamentet? Vad vill du åstadkomma på området?
Annikas svar: Jag vill kämpa för den personliga integriteten och allas yttrandefrihet både inom EU och i resten av världen. Till veckan (tisdag 5 maj) röstar EP om Telekompaketet som kommer innebära inskränkningar i den personliga integriteten om det går igenom på fel premisser.
Som liberal måste jag värna integriteten, det är ett av våra kärnvärden. individen och individens rättighet gentemot till exempel orimlig myndighetsutövning. Nu har vi IPRED 1& 2 ordentligt på tapeten och sedan det som kallas ACTA. Det skulle kunna innebära att vid till exempel säkerhetskontrollen på en flygplats så skulle kontroll av t.ex. innehållet i din laptop kunna kontrolleras. ACTA-informationen har varit knapphändig. Här ligger en stor uppgift för alla liberaler - LUF inte minst!!
//
Min röst blir ett kryss på Annika Beijbom

7 kommentarer:

Anonym sa...

Ska rösta på henne

//Lisa

Nathaniel sa...

Tycker det är ironiskt hur mycket skit Piratpartiet fått för att de är ett "enfrågeparti", men såhär innan EU-valet är det ändå nästan bara just deras fråga som alla de andra partierna pratar om. Hur kan man med ena handen kritisera PPs viktigaste frågor, och med andra handen försöka mata väljarna med precis samma frågor?

Nej, jag tänker rösta på det enda parti som ägnat sig åt integritetsfrågor redan från början, INNAN det blev populistiskt gångbart att göra det. PP har visat att de tar sina frågor på allvar, även när största delen av sverige skrattade åt dem. Nu är det ingen som skrattar längre.

Anonym sa...

Bra att Annika B står upp för de här frågorna :) Hoppas Olle Schmidt också får en plats. Men Fp borde driva frågan mer som parti här i Sverige, i så måtto har Nathaniel rätt. Men kom ihåg att det var liberalerna som grejade 138(46) i parlamentet. Utan dem hade det inte gått!

Tor sa...

"Nu har vi IPRED 1& 2 ordentligt på tapeten och sedan det som kallas ACTA"

Inget ont om Annika, men det där är så typiskt politiker - att säga "de här frågorna är problematiska" istället för att förklara vilken politik man vill föra. Mästaren i grenen heter nog Mona Sahlin. Hon behöver nästan aldrig förklara sin egen politik utan kan bara medlidsamt uttrycka sin förståelse för de som drabbas och säga att politikerna måste göra mer, att det behövs krafttag eller något i den stilen. Jag önskar att det skulle finnas ett mod att vara litet tydligare.

Det är för övrigt konstigt att ingen tar upp datalagringsdirektivet och vad de anser om det. Jag antar att de flesta vid det här laget är mot internetavstängning som straff (åtminstone utan rättegång) men det vore intressant att höra vad kandidaterna anser om nätneutralitet.

Hans J sa...

Får jag föreslå att den som är genuint intresserad av att integritetsfrågorna får en seriös behandling tittar in på:

piratpartiet.se

Det kan ju inte skada!

Anonym sa...

Får jag föreslå att den som är seriöst intresserad av hela samhället undviker att skicka representanter för enfrågepartier till EU - det är slöseri med dina o mina pengar!!
Piratpartiet är vad det heter, pirater som äventyrar demokratin...

Tor sa...

@Anonym
Sedan när blev politisk opposition ett hot mot demokratin?

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv

    Bloggtoppen.se