onsdag 22 oktober 2008

Sparka dåliga lärare

IV-programmet är störst på gymnasiet. Allt för många barn får gå i flera år utan att få den hjälp de har rätt till. En elev som har svårigheter ska få bästa möjliga stöd med en gång. Sparka dåliga lärare som inte ser, alternativt inte gör något åt barnens situation.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hänger det bara på lärarna? Kan vi inte sparka politiker och föräldrar som "inte ser, alternativt inte gör något åt barnens situation."? Minst lika viktigt i så fall.

Runo sa...

Varför inte sparka dåliga rektorer också;) Rektor har ju det övergripande ansvaret att ge lärarna de redskap och förutsättningar som krävs. Sedan ska självfallet olämpliga lärare inte fortsätta att undervisa. Men det är fel att bara skylla skolans problem på lärarna.

Mikael Wendt sa...

Min rubrik avser att skapa diskussion. Lärarens arbete är att vara den som möjliggör elevernas kunskaåsutveckling. Flertalet lärare gör detta på ett mycket bra sätt. Däremot finns det tyvärr en tendens att rektorer, skolförvaltningar och fackliga företrädare blundar för de dåliga lärare som finns i verksamheten. Det kan aldrig försvaras.
Allt jag säger är alltså att dåliga lärare ska sparkas. Om någon är av åsikten att dåliga lärare ska få vara verksamma i våra skolor så tycker jag att den personen har missat varför vi har skolor.
Personer som inte kan utföra sitt uppdrag ska först få kännedom om detta, därefter stöd för bättring utifrån personligt behov - men om problemet kvarstår ska personen inte kunna ha kvar sin anställing/jobb som lärare eller polis eller läkare eller vad det än är.
Påståendet är tydligen provokativt...

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv

    Bloggtoppen.se