torsdag 23 oktober 2008

Äntligen en piratlag

Är det ingen som känner var gränsen går? Är det ingen som ser bortom sig själv? Är det ingen som reagerar? Jo nu äntligen.
De som ansvarar för Pirate Bay tjänar storkovan på att förmedla andra personers upphovsrättsskyddade verk (utan ersättning till upphovsmännen = stöld.

Du som försvarar Pirate Bay och deras verksamhet, använder deras tjänster kanske ska fundera en gång till på vad du faktiskt gör. Pirate Bay är inte demokratiskt, inte moraliskt försvarbart som affärsidé, vulgärvarianten av missuppfattningen om vad liberalism innebär.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag laddar inte ner nåt från piratebay. däremot vet jag att det finns väldigt många andra hemsidor på nätet med mer torrentfiler än thepiratebay har.
Stängs piratebay så blir det ju egentligen ingen skillnad - folk byter sida.

den nya lagen stoppar inte piratebay det minsta eftersom deras servrar nu inte finns i sverige längre. Det den nya lagen effektivt gör är dels att kriminalisera massa U18-personer och dels låter den i praktiken vemsomhelst få begära ut personlig information om folk.

Jag skulle kunna släppa en låt imorron, en riktigt urusel låt som jag skapat på 2 minuter i något datorprogram, som jag sedan upphovsrättsskyddar.
Sedan den 1a april så påstår jag att jag har sannolika skäl för att vissa ip-adresser laddat ner min låt. Som bevis kan jag alltså skapa falska bevis i Photoshop där dessa ip-adresser syns.

Sedan är deet fritt fram för mig att ta reda på vem som sitter bakom dessa ip-adresser, adresser som jag kanske i själva verket fått tag på eftersom jag ser ip-adresserna på användare som egentligen besökt min blogg.
Plötsligt kan ingen av bloggens användare skriva anonyma ilskna kommentarer - jag kan ju lätt få tag på vem som skrivit dem.

Grym lag. Den ska jag allt utnyttja!

// Hiro

Anonym sa...

楓采,荷蘭村,亞士頓,湖水岸,水月雅緻,風緻主題,城市水棧,麗緹,簡愛,沐蘭,悅豪,高登,四季,愛莉園,微風,楓采,紅樓,麗景,七星,歐悅,楓采,桂冠,震點樂,歐悅,微風,沐夏,遊桐花,101,真善美,長青,港賓,甜蜜蜜,百老匯,箱根,碧雲天,采舍,涵碧園,愛情海,楓林,悅萊,花園,喜來登,春風,楓采時尚,麗緹,谷關明,圓緣,夢田,亞曼尼,花鄉,璽朵,允頌,春風,河堤,綠驛,御宿,激點,布拉格,青森,凱撒,柏克,國妃鷹堡,長興,花嫁情境,威尼斯,峇里島,日光花園,四季,春天,伊甸風情

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv

    Bloggtoppen.se