söndag 16 november 2008

SD växer KD krymper

Opinionsmätningar görs och visar att det sker förändingar hela tiden. Gapet mellan blocken minskar och SD växer. KD och SD är likas stora, båda partierna skulle i dagsläget komma in i riksdagen. Mona Sahlin tar i med hög röst och faller i popularitet.
Jag undrar vad som gör att SD växer. Ett citat från sd:s principprogram förklarar min förvåning. ”Den viktigaste faktorn … en hög grad av etnisk och kulturell likhet bland befolkningen.” Jag anser att sd:s politik rakt igenom är främlingsfientlig. Folkpartiet tar bestämt avstånd från sd:s politik.Ett tryggt, bättre och vänligare samhälle skapar vi människor bäst tillsammans – inte genom att dela upp oss själva och andra i grupper som bekämpar varandra. Hur kan SD växa?

10 kommentarer:

Leo sa...

SD växer för att de nuvarande folkvalda tar felaktiga beslut. Det här frustrerar folket, som sen också tar felaktiga beslut, och bestämmer sig för att rösta på SD.

Det hade varit bättre om folket bestämt sig för att rösta på ett parti som verkligen står upp för demokratin och integriteten, istället för SD som vill nedmontera den (i likhet med vissa av våra nuvarande folkvalda).

Frustration över nuvarande folkvalda, och felval från folkets sida, helt enkelt.

Kulturbäraren sa...

Mikael,

För det första är det väldigt fult att citera så där som du gör. Du citerar alltså sd:s principprogram, där det står så här:

http://www.sverigedemokraterna.net/nyhet.php?action=fullnews&id=317

"2. Den nationalistiska principen
Den viktigaste faktorn i ett tryggt, harmoniskt och solidariskt samhälle är den gemensamma identiteten, vilken i sin tur förutsätter en hög grad av etnisk och kulturell likhet bland befolkningen. Av det följer att den nationalistiska principen - principen om en stat, en nation - är grundläggande för sverigedemokraternas politik.

Den nationalistiska principen bygger på idén om nationalstaten, att statens territoriella gränser ska överensstämma med de befolkningsmässiga gränserna. I sin ideala form är alltså ett sådant samhälle befolkningsmässigt homogent. De rådande omständigheterna i Sverige och i omvärlden omöjliggör att principen praktiseras till fullo. I många fall är nationerna vidare än statens territorium; så även för Sveriges del. Det lever ett betydande antal svenskar utanför Sveriges gränser, dock främst i vårt eget närområde. Dessutom lever här sedan lång tid tillbaka icke-svenska befolkningsgrupper, som till exempel samerna.

Statsnationen är nationalstatens motsats, och innebär att det ryms flera nationer inom en och samma stat. Sådana samhällen är ofta mångkulturella, men kan också betraktas som särkulturella där de olika grupperna lever åtskilda snarare än tillsammans.

Dessa, och andra, kränkningar av den nationalistiska principen ger upphov till instabilitet och konflikter. Gränstvister och tvister om särskilda rättigheter för olika grupper har genom århundradena fått ödesdigra konsekvenser. Av den anledningen är den nationalistiska principen central och bör eftersträvas i största möjliga utsträckning över hela världen. Låt alla folk vara herrar i eget hus."


Alltså:

"De rådande omständigheterna i Sverige och i omvärlden omöjliggör att principen praktiseras till fullo."

Men det skriver du förstås inte. Du väljer att ljuga istället.

Vidare: "Jag anser att sd:s politik rakt igenom är främlingsfientlig."

Det där är struntprat. Det är inte "främlingsfientligt" att inte vilja ha västvärldens mest liberala invandringspolitik. Ditt systerparti Venstre i Danmark har samma invandringspolitik som sd, som de fick när de samarbetade med sd:s systerparti Dansk Folkeparti. Din partiledare Jan Björklund var på Venstres valvaka hösten 2007. Vad säger du om det? Vad hände med ert "språkkrav" 2002? Vad sade ni valstugorna i samma val? Löjligt och andefattigt, Mikael...

Leo: Vilken jäkla demokratisyn du har! "Fel val"? DET ÄR FOLKET SOM VÄLJER, INTE POLITISKT KORREKTA SOM DU! KAN DU FÖRSTÅ DET? Sd är det enda partiet som vill lösa Sveriges enorma problem med massinvandring, mångkultur och islamisering. Folkpartiet gör ju bara saken värre just nu.

Anonym sa...

Nu vill jag inte tolkas som någon extremist men om man ser på saken med ett litet längre perspektiv än bara fyra års valcykler så överlever inte samhällen utan en hegemonisk eller åtminstone normsättande central kultur. Bildas det inom ett samhälle jämnstora grupper med divigerande världsbilt leder det obenhörigen till inre slitningar eller i värsta fall till nya gränsdragningar.

Med det sagt så behöver självklart inga grupper "rensas" bort men för att fungera måste invandringen ske under sådana former att det medför en långsiktig kulturell homogenisering.

Mikael Wendt sa...

Sd-väljar, mitt sätt att citera är korrekt. Jag visar med all tydlighet att det itne är ett "komplett" citat. Jag är fortfarande av åsikten att vi sk aha krav på svenska för svenskt medborgarskap, vi har infört krav på resultat i SFI-undervisningen för att få del av ekonomiskt stöd.
Men för att citera det du själv skriver och citerar från SD-programmet. "Låt alla folk vara herrar i eget hus."
Vilket nonsens och direkt främlingsfientligt uttalande. Skrämmande tycker jag.

Anonym sa...

Om invandringen redan redan idag orsakar oerhörda problem, hur kommer det då bli om 50 eller 100 år?

Varför ska vi ha ett bananrepublik samhälle där människor saknar all sorts gemenskap med varandra, lever i social och ekonomisk misär och inte vågar gå ut av rädsla för att bli antastade och överfallna?

De som drabbas är framförallt de som har det sämst ekonomiskt. De rika alltid kan flytta eller stänga in sig bakom murar och vakter för att slippa se problemen.

Anonym sa...

Sverigedemokraterna är inte längre öppet rasistiska (även om de säkerligen har många rasistiska väljare) utan inriktar snarare sin retorik emot mångkulturen och för något slags obehaglig kulturell homogenitet som utesluter grupper av människor. Jag tror att politiker behöver ha denna skillnad i åtanke när de kritiserar sd.

Mikael Wendt sa...

Tack för din kommentar, Tor

Kulturbäraren sa...

Mikael, så du vill inte att svenskarna ska bestämma över sitt eget land? Okej, då vet jag.

Tor, sd har aldrig varit rasistiskt, men det är klart att du måste pressa ur dig politiskt korrekt floskler. Istället för att göra det kan du väl läsa följande länkar och begrunda lite grand:

http://gruegranskar.blogspot.com/2008/01/sd-ett-parti-fr-invandrare.html
http://www.expressen.se/nyheter/1.1145005/sverigedemokraterna-far-stod-av-moderater
http://www.realtid.se/ArticlePages/200804/07/20080407160458_Realtid155/20080407160458_Realtid155.dbp.asp
http://www.dailymail.co.uk/news/article-1085759/Economic-benefits-mass-immigration-close-zero--Lords-told.html

Eller varför inte detta:

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1042&a=828663

"Det är främst moderaterna och folkpartiet tillsammans med vänsterpartiet som förlorat sympatisörer till sverigedemokraterna, säger Synovates opinionsanalytiker Nicklas Källebring."

Mikael Wendt sa...

sd-väljare: Det är de personer som bor och lever i ett land som utgör samhället och självklart ska de tillsammans bestämma om landets utveckling. Det har inget med ursprunglig nationalitet att göra.

Anonym sa...

SD är inte främlingsfientliga, de vill däremot att man ska se på sveriges ohämmade invandring (96.000 personer 2007) i nytt ljus. Jag är själv andra generationens invandrare från sydamerika, och jag är VÄLDIGT oroad av Sveriges långtgående islamisering, som alltmer visar sitt rätta ansikte. Sverige och Europa är REELT hotade, något som medelklassen/sverigesvenskar av vänsteråsikter/journalister (hej 68) har svårt att förstå i sina fina boningar i innerstan eller svensson-förorter (hej Täby, hej Vallentuna, hej Vaxholm, hej Danderyd), där de inte ser hur islamiserat delar av sverige REDAN är. Den islamiska lavinen du och andra nyttiga idioter försvarar kommer ironiskt nog att inte ha något till övers för er den dagen de är i majoritet. Etniska svenskar av vänster/liberala åsikter förökar sig förbaskat litet, medan muslimerna blir fler, och fler, och fler… Och de gillar INTE liberaler/socialister/queermänniskor/ateister/feminister, etc, etc

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv

    Bloggtoppen.se