fredag 27 mars 2009

Nytänkandet lyser med sin frånvaro

Av den kris vi upplever nu borde det stå klart för alla att våra gamla ekonomiska system inte funkar. Trots detta så föreslår socialdemokraterna med Mona Sahlin i spetsen gamla välkända skattehöjningar för att hjälpa till. Det hjälper inte till - det borde vi alla ha lärt oss.

Dessutom finns det ingen förankring av förslaget inom den rödgröna oppositionen. Oj, oj, oj

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är till att yttra sig utan att ha någonting att säga. Ladies and Gentlemen! Limelight features: Mikael Wendt.

Till sakfrågan.

Förslaget backar upp offentligt genererad sysselsättning utan att belasta statsfinansen medan undanträngd privat genererad sysselsättning får bedömas minimal med hänsyn till rådande läge med skyhög sparbenägenhet. Fråga Thomas Östros, fråga Anders Borg! De är sakkuniga, och det är jag med.

Det socialdemokratiska initiativet är i princip utmärkt, men det handlar om kaffepengar, och något annat är heller inte politiskt möjligt, varför det hela saknar större intresse. Desto löjligare det formliga RAMASKRI som utbryter i bloggsfärens alltför bortskämda oduglingskonkarong av nyliberalt sinnade slaskmeloner. Därmed avslöjar dessa sig själva i all sin småttighet, och vi får hoppas att Maktens Toppar härav drar relevanta slutsatser. Det är nämligen inte bra för vare sig samhället eller bolagen att dylikt jidder får skrika sin vilja igenom.

Hårda ord på plats; här må samhällsfara avvärjas.

Alliansen gör maktpolitiskt klokt att ge elastiskt vika. Ty vad har skattekverulanterna för alternativ? De lägger slokörat sin röst på Alliansen i nästa val; i gengäld kan den slipade kampmänniskan Reinfeldt fröjda sig åt att tillfoga stackars Mona Sahlin ytterligare en präktig tugga i form av tappat väljarstöd.

- Peter Ingestad, Solna

Mikael Wendt sa...

Kraxpelax, det skulle vara trevligt att göra din bekantskap Vi behöver personer med dina kunskaper, men eftersom du väljer att skriva under pseudonym så kan vi inte fråga dig mer och vi litar inte så mycket på att du verkligen har de kunskaper du besitter. Dina kunskaper om min a kunskaper är ju dessutom totalt noll, du ger bara uttryck för en massa tyckanden - och det gör ingen sommar…

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv

    Bloggtoppen.se