onsdag 15 oktober 2008

Sahlin duger inte

Det är Aftonbladets läsare som säger att Mona Sahlin inte duger. Jag hörde detsamma av en facklig förtroendeman häromdagen. Den största politiska krisen i Sverige är just nu krisen inom socialdemokratin. För att inte tala om deras relationer till V och Mp.
Konjukturavmattningen och varsel är illa för samhället och särskilt de personer som drabbas, men avseende dessa frågor har vi en regering som agerar klokt och sett till att vi har en bra beredskap för den omställning som vi alla visste skulle komma förr eller senare.
Nej, värre är det inom socialdemokratin för där verkar det vara en total avsaknad av konstruktiva förändringar av den misslyckade politiken och intresseförvrängda slutsatser av statistik används för att skrämma upp delar av befolkning.
Bra med veckans debatter som tydliggör skillnaderna i svensk politik.
Johanna Nylander skriver såhär.
LO och S är på väg mot en farlig lösning.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, Alliansen sitter säker så länge oppositionen leds av Mona Sahlin. Svenska folket kommer aldrig i livet att rösta fram henne som statsminister - den självbevarelsedriften har de flesta. Men s kan bli farliga 2014 när man har bytt ut den inkvoterade Sahlin mot någon av de dugliga krafter som finns inom det partiet. Såvida det inte blir "revolution" och Sahlin avsätts före 2010 förstås...

Anonym sa...

Mona är en stor tillgång för Sveriges ekonomi och demokrati. Hon är försäkran om att Alliansen kan fortsätta fyra år till, mot ett samhälle utan förljugenhet och socialism.

Anonym sa...

"Alliansen sitter säkert" de liknar
en variant av "de fyras gäng" vi har i dagens press fått till oss om
1 av 4 bakterie smittade händer,hoppas nu att de fyras gäng inte har en annan typ av bakterie och att det är en bakterie ligger bakom att ljuga,cynism,att förlytta Sveriges arbetares skattepengar till dem som redan har mycket ska få betydligt mer,och så det där med "revolution" de fyras gäng har ju en som kan det en variant "militär retorik" så om revoltionen inte är fullt genomförd redan så kommer den bli det till 2010 och då är "moder Sveas kassa tom" det är höger politikens grundmurade mål och avsikt.

Anonym sa...

Vänster politiken behöver högern det är så rätt och det för att visa på goda avsikter och onda avsikter,högern står för det som gör ont som pension,företag små,listan blir lång men det värsta är att skol elever inte får veta och lära sig vem som är god och vem som är ond, för det är så i verkliga livet att alla har inte goda eller hederliga avsikter som kompisar affärsmannen man som hustru arbetsgivare och inte minst politikern på höger kanten det är som den manupulativa sektledarn säger "ge mig din själ så får du en plats i himmlen" högern säger "ge oss din röst så får du allt och mer där till"jag har sett och hört dagens debatt och lyssnar nu i skrivande stund och det är sant som nuvarande Moderat säger men fel orsak hennes forskar kolegor ska ut och titta på, inte
penningmarknadens problem dem ska titta och lyssna på debatten och Högerns sandlådenivå undflynde hur dem gömmer sig i varandras blå kläder sprätter sand med sina blå små spadar,men framförallt det förakt och arrogans och idiot förklande mot Sveriges väljare.

Anonym sa...

Mygel-mona är en katastrof men nog fan kommer hon vara Sveriges nästa statsminister iaf. Alliansen pissar så pass mycket på sina egna kärntrupper att tom Charles Manson hade kunnat vinna med sossarna!
- Sparkar ut en populär försvarminister och stoppar in "tomhylsan" som ersättare. Minskar försvarets ekonomi.(populärt bland försvarsanställda och alla med någon historisk kunskap)
- Sänker skatten för alla utom pensionärer (särskilt bra då "köttberget" börjar bli till året)
- FRA och internetjakt på fildeare (hejdå ungdomar)
- Ger Göran Persson ett glassjobb (många som röstade mot göran och inte för alliansen)
Osv
osv

Jag blir mer och mer övertygad om att S hade en överenskommelse med allianspartierna. "vi lägger oss så göran ffår dra sig tillbaka. Det enda vi begär är att ni tar några beslut vi inte vågat ta och att ni ger oss nästa val"...

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv

    Bloggtoppen.se